Vesti iz fudbala

Saudijska Arabija kao obećana zemlja: Posle Ronalda 50 igrača iz najjačih evropskih liga želi u ovu zemlju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.04.2023 11:28
Saudijska Arabija kao obećana zemlja: Posle Ronalda 50 igrača iz najjačih evropskih liga želi u ovu zemlju Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Portugalac Kristijano Ronaldo se iz Evrope preselio u Saudijsku Arabiju, naširoko se piše da bi i Lionel Mesi mogao da krene njegovim putem, a ka istoj destinaciji bi ovog leta volelo da krene 50 igrača iz najjačih evrposkih liga.

Neimenovani izvor iz Saudijske Arabije otkrio je novinarima ESPN-a da je upravo toliki broj igrača iz Engleske, Španije, Italije, Nemačke, Francuske i Portugala koji će ovog leta pokušati da potpiše ugovore sa klubovima iz tamošnje lige.

Neki od njih bi mogli da budu i tako zvučna imena kao što su Roberto Firmino iz Liverpula i Adama Traore iz Vulverhemptona, ali i mnogi drugi.

"Ne očekujte da to bude pomama kao u Kini pre nekoliko godina kad su se trošile enormno velike svote novca na dovođenje igrača. Fudbal u Saudijskoj Arabiji se brzo razvija, postaje masovan, što se i videlo na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru i sve se radi planski", rekao je izvor ovog lista i dodao:

"Cilj čelnika takmičenja je da od saudisjke lige naprave najkvalitetniju ligu u regionu, ali ne i da dovlače baš toliko veliki broj igrača iz Evrope".