Vesti iz fudbala

UEFA kaznila PSV zbog napada na Dmitrovića: Klub iz Ajndhovena nezadovoljan - zašto ispaštamo zbog pojedinca?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2023 19:25
UEFA kaznila PSV zbog napada na Dmitrovića: Klub iz Ajndhovena nezadovoljan - zašto ispaštamo zbog pojedinca? Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Evropska kuća fudbala (UEFA) kaznila je PSV zbog ispada njegovog navijača na utakmici sa Seviljom, kada je momak iz Ajndhovana uleteo na teren i napao golmana španskog tima Marka Dmitrovića.

Prestupnik je zbog toga kažnjen sa tri meseca zatvora i zabranom pristupa stadionu PSV-a u sledećih 40 godina, a sada je i sankcionisan klub iz Ajndohovena.

UEFA je PSV-u izrekla kaznu od 20 hiljada evra i delimičnim zatvaranjem stadiona, odnosno istočne tribine, što je naišlo na osudu čelnika holandskog kluba, koji su se o ovom problemu izjasnili sa kratkim saopštenjem.

"Jako smo ljuti zbog ove kazne. Smatramo da klub ne treba da ispašta zbog ispada pojedinca, pa ćemo se potruditi da od njega nadoknadimo novac za ovu kaznu", navodi se u saopštenju.

 

 

Podsetimo, mladi delikvent (20) uleteo je na teren i pokušao da se fizički obračuna sa srpskim golmanom. Međutim, Dmitrović je bez većih problema savladao huligana i zadržao ga na zemlji dok nije došlo obezbeđenje.