UEFA Liga Evrope

Drakonska kazna PSV-a za huligana koji je napao Dmitrovića: Zabrana ulaska na stadion 40 godina!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2023 19:25
Drakonska kazna PSV-a za huligana koji je napao Dmitrovića: Zabrana ulaska na stadion 40 godina! Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Huligan koji je napao srpskog golmana Marka Dmitrovića na utakmici PSV-a i Sevilje u Ajndhovenu, dobio je zabranu ulaska na stadion holandskog kluba u narednih 40 godina!

Kako navode tamošnji mediji, klub iz Ajnhovena želeo je da pošalje poruku svim budućim izgrednicima, da se nasilje neće tolerisati na stadionu PSV-a, a koliko su Holanđani ozbiljni u toj nameri, dovoljno govori podatak da su pokrenuli i postupak za naknadu štete protiv huligana.

Podsetimo, dvadesetogodišnji mladić trenutno je na izdržavanju zatvorske kazne u trajanju od dva meseca, pošto je 23. februara na utakmici Lige Evrope uleteo na teren u Ajndhovenu i napao srpskog golmana.

Momak je tom prilikom imao 1.6 promila alkohola u krvi, a u kratkom fizičkom obračunu sa Dmitrovićem se nije proslavio, pošto ga je korpuletni golman Sevilje ubrzo savladao i bacio na zemlju, dok nisu došli organi reda.

Interesantno je da je isti počinilac prethodno već dva puta imao zabranu ulaska na stadion, što je verovatno i podstaklo klub da se ozbiljnije pozabavi sa ovim slučajem.

PSV je te večeri savladao Sevilju 2:0, ali je španski tim prošao u četvrtfinale Lige Evrope, zbog pobede od 3:0 u prvom susretu.