UEFA Liga Evrope

Huligan koji je napao Dmitrovića osuđen na dva meseca zatvora: Pravdao se i na sudu, ali nije prošlo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 13:52
Huligan koji je napao Dmitrovića osuđen na dva meseca zatvora: Pravdao se i na sudu, ali nije prošlo Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Navijač PSV-a koji je napao Marka Dmitrovića na utakmici protiv Sevilje, osuđen je na zatvorsku kaznu od dva meseca, javili su inostrani mediji.  Kako se navodi, u pitanju je 20. godišnji momak, koji je već imao problema sa zakonom, a zbog napada na srpskog golmana, dobio je i zabranu ulaska na stadion.

Ovu kaznu odredio je Savez Holandije, a njihovu odluku podržale su i lokalne vlasti, koje su mladom delikventu zabranile i prilaz stadionu PSV-a. Incident se dogodio na utakmici Lige Evrope između holandske ekipe i Sevilje, kada je  huligan uleteo na teren u nameri da se obračuna sa Dmitrovićem.

 

 

Uspeo je čak i da zamahne ka srpskom golmanu, ali mu 1.94m visoki momak iz Subotice nije ostao dužan.Bacio je huligana na travu, koji bio u alkoholisanom stanju, a potom ga bez problema savladao dok nisu došli redari.

Ubrzo su se pojavili i organi reda, koji su ga sproveli van terena. Nakon saslušanja u policiji, momak iz Rurmonda dao je izjavu u kojoj se pravdao da se ničeg ne seća.

"Izašao sam na teren, sve je prošlo neverovatno brzo. Pre nego što sam postao svestan, ležao sam na zemlji i odvelo me je obezbeđenje".

Međutim, to nije prošlo na sudu u Holandiji...

"Uđete na teren pijani. To je nepoštovanje prema igračima, fudbalskom klubu i pravim navijačima PSV-a. Sebe nazivate fudbalskim navijačem, ali ovo nema veze sa fudbalom", rekao je sudija na izricanju presude.

Takođe, UEFA je po završetku utakmice pokrenula disciliplinski postupak protiv holandskog kluba, koji nije ispoštovao valjanu proceduru i sačuvao bezbednost igrača. Zbog toga će sigurno biti i novčano kažnjen, ali se još uvek ne zna o kojoj je sumi reč.