UEFA Liga Evrope

O Dmitroviću i MMA zahvatu priča ceo svet: Snimak iz drugog ugla, savladao "nervoznog i pomalo ludog" huligana

komentari (1)

Autor: TV Arena sport

24.02.2023 11:27
O Dmitroviću i MMA zahvatu priča ceo svet: Snimak iz drugog ugla, savladao "nervoznog i pomalo ludog"  huligana Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Protekli večeri širom Evrope igrane su utakmice plej-ofa u Ligi Evrope i UEFA Ligi konferencija. Bilo je i te kako zanimljivih i neizvesnih duela, ali ceo svet priča o jednom događaju i to iz Ajndhovena.

PSV je u revanšu ugostio Sevilju, pobedio 2:0, ali s obzirom na to da su Španci bili bolji u prvom meču 3:0, trijumf "filipsovaca" nije bio dovoljan za prolaz. Nervoza na tribinama kulminirala je u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je jedan huligan rešio da se obračuna sa gostujućim fudbalerima, a prvi na udaru se našao golman Sevilje Marko Dmitrović.

Nije toliko retko da huligani uđu na teren tokom utakmice, ali se obično takvi incidenti brzo reše i prođu bez ozbiljnih incidenata, što u četvrtak na "Filips areni" nije bio slučaj. Navijač je želeo fizički da se obračuna sa golmanom srpske reprezentacije, udario ga je i pesnicom u glavu, ali je Dmitrović ostao priseban i MMA zahvatom savladao napadača i držao ga na travi sve dok nije stiglo obezbeđenje.

"Došao je i napao me s leđa. Bio je valjda ljut zbog rezultata i pomalo već lud. Pokušao je da me udari, ali sam uspeo da ga uhvatim i sačekam obezbeđenje. Nije lepo videti ovakve stvari u fudbalu. Nadam se da će ovakve stvari da se kažnjavaju", objasnio je Dmitrović šta se dešavalo na terenu u finišu utakmice.

I publika je bila šokirana šta vidi na terenu, o čemu svedoči ovaj snimak.

 

 

Interesantno je i to da su prvi u "pomoć" pritekli fudbaleri PSV Ćavi Simons i Luk de Jong, ali je, posle pregledanog snimka, ostala dilema kome je ovaj tandem zaista hteo da pomogne – huliganu ili kolegi iz protivničkog tima!? Obojica su držala srpskog golmana, iako je bilo jasno da Dmitrović ne pokazuje nameru da bude dodatno agresivan prema svom napadaču.

Holandska ekipa je eliminisana, a sada je čeka i oštra kazna od UEFA.