La Liga

Marko Dmitrović je bivši: Srpski golman iz Sevilje odlazi u Valensiju?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 21:14
Srpski reprezentativac, Marko Dmitrović, nalazi se na izlaznim vratima Sevilje. Guliver
Srpski reprezentativac, Marko Dmitrović, nalazi se na izlaznim vratima Sevilje.

Fudbaleri Sevilje potpuno su podbacili ove sezone u La ligi. Završili su takmičarsku godinu u donjem delu tabele, preciznije tek na 14. poziciji, čime su još više pali posle prošlogodišnjeg 12. mesta (ali i osvajanja Lige Evrope). Ceh je već platio bivši trener, Kike Sančes Flores, a uskoro se sprema i veliki remont u igračkom kadru. 

Biće mnogo odlaznih transfera na stadionu "Ramon Sančez Pishuan", a jedan od njih će skoro sigurno biti srpski reprezentativni golman Marko Dmitrović. Naime, kako prenose španski mediji, nekadašnji čuvar mreže Eibara, nije uspeo da nadomesti odlazak bivšeg igrača Bona, tako da je uprava i više nego voljna da mu se zahvali na saradnji.

Naime, pominje se cena od milion evra, što je krajnje pristupačna cifra za golmana sa velikim iskustvom u fudbalu na Pirinejima. Navodno, Valensija je veoma zainteresovana da golmana Sevilje dovede u svoje redove, tako da  bismo sledeće sezone mogli Dmitrovića ponovo da gledamo u La ligi, ali ovaj put ma "Mestalji". 

Guliver

Marko Dmitrović, golman Sevilje

Takođe, ugovori se završavaju ponajvećim imenima Sevilje. Serhio Ramos, Erik Lamela i Oliver Tores - svima redom ističe saradnja ovog leta. Ukoliko tome dodamo da se pozajmice se završavaju Bubakariju Sumareu, Hanibalu Mežbriju, Alehu Velisu i Lusijenu Agumeu, shvatamo da ćemo najuspešniju ekipu Lige Evrope naredne sezone gledati u potpuno drugačijem sastavu. 

Ove sezone, Dmitrović je na golu Sevilje u španskom prvenstvu stajao 13 puta, i za to vreme primio 25 golova. Usred takmičarske godine, izgubio je mesto prvog čuvara mreže i prepustio ga Ojranu Niladau, Norvežaninu koji je sada projektovan u narednom izdanju Primere bude prvi izbor.