UEFA Liga šampiona

Liga šampiona, grupa B: Sevilja dala dva pogotka, pa primila tri, Gudelj autogolom pogurao PSV do proleća u Evropi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.11.2023 20:55
Fudbaleri Sevilje, Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj, prate pogledom loptu protiv PSV-a Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Fudbaleri Sevilje, Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj, prate pogledom loptu protiv PSV-a

Fudbaleri i navijači Sevilje pamtiće večerašnju utakmicu petog kola Lige šampiona kao pravu noćnu moru, jer su ispustili dva gola prednosti i dozvolili PSV-u da ih porazi na njihovom "Ramon Sančez Pishuanu" - 2:3 (1:0), odnosno definitivno izbaci iz trke za prva dva mesta u B grupi i prolazak u eliminacionu borbu elitnog takmičenja.

S tim da će je Nemanja Gudelj i Lukas Okampos najduže pamtiti, srpski reprezentativac zbog autogola za izjednačenje, a Argentinac zato što je drugim žutim kartonom u 66.  minutu ostavio tim na cedilu, dajući dodatno "goirivo" ofanzivi rivala. 

Čitavih sat vremena i malo jače činilo se da će bodovi ostati u Andaluziji, jer je domaćin na vreme poveo, a onda u idealnom trenutku duplirao prednost. Prvo je Serhio Ramos, na centaršut Ivana Rakitića iz slobodnog udarca, dao prvi gol od povratka u Sevilju (24. minut), a onda se En Nesiri ubrzo po povratku timova iz svlačionica dobro ubacio na loptu Akunje i kaznio neodlučnog golmana Beniteza (47). 

 

 

Ni ti pogoci ni poništen pogodak člana La Lige u finišu prvog poluvremena nisu demoralisali Holanđane, naprotiv pojačali su "gas" i krenuli po izjednačenje, na kraju i pobedu. Najpre je rezervista Sajbari prelepim šutem savladao bivšeg čuvara mreže srpske reprezentacije Marka Dmitrovića (68), a onda je to učinio i njegov zemljak Gudelj. Probao je naš defanzivni vezista i(li) štoper da izbaci loptu sa gol linije, ali je umesto da počisti udarac Vertesena zatresao mrežu svog tima (82). 

Na kraju je Sevilji presudio još jedan igrač ubačen sa klupe, pošto je Rikardo Pepi koji je devet minuta posle ulaska u igru glavom završio kontranapad i iskoristio brojčanu prednost PSV-a (90+3). Dovoljnu za sigurnu prekomandu u Ligu Evrope, u slučaju da izvisi u trci za ostanak u Ligi šampiona. 

Na drugoj strani, izabranici Dijega Alonsa ostali su na dva boda posle meča u kom su prosećnom starošću startnih 11, od 32 godine i 19 dana, srušili rekord Marseja iz 2012. godine. 

Liga šampiona, grupa B

Sevilja - PSV 2:3 (1:0)
/Ramos 24, En Nesiri 47 - Sajbari 68, Gudelj 82ag, Pepi 90+3/

Arsenal - Lans 21.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore