UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Liga šampiona grupa B: Arsenal na korak od osmine finala, PSV i Lans vrebaju drugo mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 22:58
(VIDEO) Liga šampiona grupa B: Arsenal na korak od osmine finala, PSV i Lans vrebaju drugo mesto Twitter/Arsenal

Fudbaleri Arsenala su pobedili Sevilju 2:0 (1:0), a PSV je savladao Lans 1:0 (1:0) u okviru 4. kola grupe B Lige šampiona.

"Tobdžije" su kontrolisale meč tokom prvih 45 minuta. Gosti iz Andaluzije nisu uputili nijedan šut ka golu Davida Raje, dok je domaćin mogao da vodi i sa dva gola razlike na poluvremenu. Ipak, na kraju je viđen samo pogodak Leandra Trosara u 29. minutu.

U drugom delu utakmice je tim Mikela Artete nastavio da napada kako bi stigao do drugog pogotka. To se i dogodilo u 64. minutu kada je Bukajo Saka iskoristio dodavanje Gabrijela Martinelija.

Tim iz Ajdnhovena je u prvom poluvremenu poveo preko Luka De Jonga, a asistenciju je zabeležio Johan Bakajoko. Imao je francuski predstavnik svoje prilike do kraja prvog dela, ali je Valter Benitez odbranio pokušaj Deivera Maćada. 

Drugi deo igre je bio znatno mirniji i nije bilo previše prilika. Lans je pokušavao da dođe do zlata vrednog boda u borbi za plasman u nokaut fazu. Francuska ekipa je imala i stativu u 88. minutu koju je pogodio Morgan Gilavugi. 

Arsenal je lider grupe B sa devet osvojenih bodova, dok drugo i treće mesto zauzimaju PSV i Lans sa po pet. Poslednja je ekipa Sevilje sa samo dva boda.

Grupa B

Arsenal - Sevilja 2:0 (1:0)
/Trosar 29, Saka 64/

PSV - Lens 1:0 (1:0)
/De Jong 13/

 

Standings provided by Sofascore