La Liga

Primera La Liga na Areni: Atletiko i Sevilja spuštaju zavesu za 2023. godinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2023 12:33
Marko Dmitrović, golman Sevilje Guliver
Marko Dmitrović, golman Sevilje

Atletiko Madrid i Sevilja (16.15, TV Arena 1 Premium) spuštaju zavesu u Primeri La Ligi za 2023. godinu odloženim mečom 4. kola.

Madriđani su ove sezone neprikosnoveni na "Vandi Metropolitano", imali su devet uzastopnih pobeda sve do remija sa Hetafeom (3:3) pre četiri dana. Zato trener Dijego Čolo Simeone zahetva trijumf protiv Sevilje kako bi ovu godinu završio na trećoj poziciji sa istim brojem bodova, ali boljom gol razlikom u odnosu na Barselonu.

Barios, Ermoso, Lemar, Vitolo (povrede) i Stefan Savić (crveni karton) prskaču ovaj duel, dok novi trener Kike Sančez Flores očekuje da i bez Akunje, Badea, Dijaza, Fernanda, Džordana, Lamele, Lekabakija, Navasa, Nilanda i Nanzua njegov tim može da ostane neporažen.

 

 

Na srpskim reprezentativcima u Sevilji, golmanu Marku Dmitroviću i Nemanji Gudelju je da zaustave sjanog Antoana Grizmana i pozitivnim rezultatom pobegnu iz opasne zone za više od tri boda, koliko sada imaju od Selte. Neće to biti lak zadatak jer je i tradicija protiv ekipe iz Andaluzije u duelu sa "jorgandžijama" na gostovanjima. Poslednji trijumf u La Ligi u Madridu ostvarili su davne 2008. godine (0:1), a 2018. uspeli su da pobede Atletiko na "Vandi Metropolitano" u Kupu Kralja (2:1). 

Primera La Liga se nastavlja drugog januara 2024. godine mečevima 19. kola, Atletiko gostuje Đironi, a Sevilja dočekuje Atletik Bilbao.

Primera La Liga, 4. kolo

Atletiko Madrid - Sevilja 16.15 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore