Vesti iz fudbala

(VIDEO) Jovanović odbranio tri penala i odveo Partizan u polufinale Kupa Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2024 17:12
Aleksandar Jovanović MN Press
Aleksandar Jovanović

Samed Baždar je bio tema pres konferencije trenera Partizana Igora Duljaja dan pre meča sa Voždovcem u četvrtfinalu Kupa Srbije, biće i posle njega, ali će glavna tema biti golman Aleksandar Jovanović koji je odbranio penal Flemingsu u 70. minutu, a zatim još dva u penal seriji za plasman u polufinale Kupa Srbije 1:1 (1:0) - 4:3 penalima. Namučio se Partizan ponovo, nije im odbranjeni penal bio dovoljna opomena, pa su dozvolili "zmajevima" da izjendače i stignu do penal ruleta. Navijači crno-belih su sve stavili na Jovanovića i ponovo pogodili, jer sjajni golman je vadio kestenje iz vatre kad god je bilo potrebno. Bilo, ponopvilo se...

Talenat je tu, forma varira, kao i njegove odluke na terenu. Koliko god je zažalio Duljaj posle 13. minuta kada je Baždar stigao sam pred golmana, zaobišao ga,  a onda izgubio korak i pao, toliko je bio i ponosan jer drugu priliku mladi napadač nije promapio. Na isteku prvog dela dobio je sjajan pas od Aranžela Stojkovića, a onda sa 15 metara odlučio da šutira umesto da komplikuje.

Po velikoj vrućini za ovo doba godine, jer je meč počeo u 15.00 časova na temperaturi od 28 stepeni Celzijusa, Partizan je taman za taj jedan gol bio bolji od Voždovca. Bibars Natho je izgradio nekololiko dobrih napada, spojio između ostalog i Baždara "sa golom", ali Kalulu i Sverina nisu imali dobru završnicu. "Zmajevi" su koristili svaku grešku domaćina (a, bilo ih je), imali su preko Pirgića i Vilke dve mogućnosti da iznenade favorita, ali u tome nisu uspeli.

Ništza se posebno nije menjalo u nastavku sve do 67. minuta. Napadač partizana Nemanja Nikolić i Flemings bili su u duelu u šesnaetsrecu Partizana. Lopta je odskočila od trave, pogodila Nikolića u ruku, koji je zatim i nju i "poneo". Sudija Stamenković je čekao VAR, pogledao i dosudio penal.

Golman crno-belih Aleksandar Jovanović je uz Mateusa Saldanju sigurno lider svih uspeha ove sezone, pa je tako u 70. minutu pročitao i odbranio udarac Fleminga sa bele tačke. 

Nije ovaj detalj bio dovoljno dobro upozorenje, pa ih je neki čudni pad energije doveo u veliki problem jer je Pirgić iskoristio nesporazum u odbrani, osvojio loptu na 16 metara i zatim postigao sjajan gol za 1:1 u 89. minutu.

Meč je ušao u penal seriju, a tamo je očekivano prvo ime bio golman Aleksandar Jovanović. Odbranio je udarce Neškovića u prvoj i Pirgića u petoj seriji, pa je uveo crno-bele u polufinale.

Partizan - Voždovac 1:1 (1:0) - 4:3 penalima

Stadion Partizana.
Sudija: Ivan Stamenković.
Strelci: Baždar 45+2. minut za Partizan, a Pirgić u 89. minutu za Voždovac.
Penal serija: Nešković 0:0 - Jovanović brani, Janković 1:0, Đurđević 1:1, Nikolić 2:1, Petrović 2:2, Antić 3:2, Flemings 3:3, Zahid 4:3, Pirgić 4:3 - brani Jovanović.

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Marković, Filipović, Antić - Ovusu (od 87. Šćekić=, Kastiljo - Kalulu (od 87. Janković), Natho (od 58. Zahid), Severina (od 58. Nikolić) - Baždar (od 72. Goh).

VOŽDOVAC: Gudžulić - Lukić, Savić (od 51. Đurđević), Antonijević, Matić - Krpić, Pavlović (od 54. Nešković), Pirgić, Vujanović, Rodrigo Vilka (od 54. Flemings) - Teodorović (od 54. Petrović).