Vesti iz fudbala

Jovanović: Partizan mora da pobedi sve do kraja sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2024 10:13
Aleksandar Jovanović je još jednom bio junak pobede Partizana MN Press
Aleksandar Jovanović je još jednom bio junak pobede Partizana

Teško je i prebrojati koliko je puta golmana Aleksandar Jovanović odbranama doneo uspeha Partizanu u ovoj sezoni. Još od meča sa Sabahom u kvalifikacijama za Ligu konferencije, odbranjenim penalima, postao je zaštitini znak crno-belih i najveća uzdanica navijača.

Protiv Voždovca je samo potvrdio sjajnu formu, prvo je odbranio penal Flemingsu u toku meča (1:1), a onda još dva u penal seriji za plasman u polufinale Kupa Srbije.

"Nije bilo lako, ali je najvažnije da smo prošli dalje, to je u ovom trenutku najbitnije. Trebalo je da privedemo utakmicu kraju na malo drugačiji i ozbiljniji način, ali smo primili gol i otišli u penal seriju. Vreme utakmice nije odgovaralo igračima, bilo je jako teško za trčanje, ali to naravno nije opravdanje", istakao je Jovanović za klupski sajt.

Naglašava da ekipa od početka sezone pokazuje pozitivni inat kad je najpotrebnije.

"Kada je rezultat bio 1:1, došli su penali, stali smo zajedno svi i rekli: „To je to – nema nazad! Tako je - kako je, idemo na penale i daćemo sve od sebe da se fokusiramo na igrače, šuteve, odbranu i da prođemo dalje. Dobijena je samo jedna runda, ostale su još dve utakmice do trofeja koji je krajnji cilj Partizana."

Od trofeja i to oba iskusni golman ne odustaje.

"Naš cilj je jasan, imamo osam utakmica do kraja sezone u Superligi i moramo sve da pobedimo. Prvo ide gostovanje Čukaričkom, spremamo se, ali to nije lako, zato što imamo konstantan pritisak, zbog bodova koje smo ispustili. Naš večiti rival dobija svaku utakmicu", zaključio je Jovanović.