Vesti iz fudbala

Krstajić uoči duela Bugarske i Crne Gore: Teška i ozbiljna grupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 13:40
Krstajić uoči duela Bugarske i Crne Gore: Teška i ozbiljna grupa MN Press

Selektor reprezentacije Bugarske, Mladen Krstajić, govorio je za medije uoči prvog meča njegove selekcije u okviru kvalifikacija za EURO 2024.

Crna Gora je u grup G sa Mađarskom, Srbijom, Litvanijom i Bugarskom, sa kojom će danas od 18.00 odmeriti snage, a taj del možete pratiti na TV Arena 2 Premium.

"Napravili smo tim sa nekoliko iskusnih i mnogo mladih, perspektrivnih i ambicioznih igrača. To je dobar temelj za budućnost bugarskog fudbala. Uradili smo sve što smo zamislili. Treba da budemo realni, da smo u ozbiljnoj i teškoj grupi. Srbija je broj jedan, Mađarska je u fudbalskom usponu, Crna Gora uvek neugodna sa kvalitetnim igračima, a i Litvanija je u stanju da napravi probleme rivalima", rekao je Krstajić.

Bivši selektor Srbije veruje u svoj tim pred prvi meč u kvalifikacijama.

"Momci su spremi i željni dokazivanja. Svaki meč moramo da odigramo maksimalno skoncentrisano. Fudbal je dugotrajan proces, ne možemo nakon jedne utakmice da kažemo da idemo na Svetsko ili Evropsko prvenstvo. Igrači ovde ne bi trebalo da dolaze kao turisti, čuo sam da je tako bilo u prošlosti, već sa izraženim patriotizmom. Možemo da vratimo poverenje navijača. U svim balkanskim zemljama ljudi pitaju zašto je pozvan ovaj, zašto onaj", rekao je Krstajić.