Vesti iz fudbala

Dragan Stojković pred Bugarsku: Ovo je istorijska utakmica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.11.2023 17:02
Dragan Stojković na konferenciji za medije FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs
Dragan Stojković na konferenciji za medije

Fudbaleri Srbije igraju u nedelju od 15.00 (TV Arena 1 Premium) odlučujuću utakmicu protiv Bugarske za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine koje će će se održati u Nemačkoj.

Pred susret sa Bugarima, koji su u svojoj domovini došli do boda protiv "Orlova", selektor Dragan Stojković istakao je sledeće:

"Srećni smo što prvi put van Beograda, na jugu Srbije, igramo ovako važnu, najvažniju, utakmicu u ovim kvalifikacijama", počeo je Stojković pa nastavio:

"Nemam ni najmanju dilemu oko sastava tima, znam startnih 11 i jedva čekamo utakmicu. Moramo da budemo oprezni, siguran sam da će utakmica da bude zahtevna jer imamo rasterećenog rivala. Ipak, kad smo već ovde ne pomišljamo da propustimo ovakvu šansu. Ovo je istorijska utakmica i ne mogu Bugari da imaju veći motiv od nas, dodao je selektor", istakao je Stojković na konferenciji za medije u Leskovcu.

Istakao je da očekuje veliku podršku sa tribina.

"Ovo je velika utakmica i za njihove karijere. Verujem da ćemo uz podršku sa tribina da budemo pravi i da pobedimo", naglasio je Stojković i dodao da je emotivan jer je ekipa smeštena u Nišu, njegovom rodnom gradu, a bio je i kapiten na poslednjem učešću na EURO 2000. godine.

Na pitanje da li je posebna motivacjja što će predsednik Aleksandar Vučić gledati utakmicu, Stojković je rekao da će mu biti drago da dođe i da da veruje da će biti vatreni navijač.

"Mislim sa cela Srbija željno iščekuje plasman na EURO, naravno i predsednik, uostalom on je mnogo i učinio da bismo bili ovde. Bez političke podrške možete da maštate o 100 Marakana, ali ne bismo ih dobili, ne bismo izgradili ni ove stadione", naglasio je Stojković.

Kapiten Dušan Tadić istakao je da je ekipa u jako dobroj situaciji i da želi to da kruniše dobrom igrom i pobedom u stilu ode na EP.

"Posle dva Svetska, bilo bi lepo da odemo na Evropsko prvenstvo. Nadam se da će postati normalno da Srbija ide na svako veliko takmičenje. Svi mi u srpskom fudbalu želimo da tako bude i samo neka se tako nastavi", poručio je Tadić i dodao da nema ništa protiv da se uvek rešava u poslednjem kolu, ali da uvek ode na veliko takmičenje.

 

Standings provided by Sofascore