Vesti iz fudbala

Murinjo uživa u neplaniranom odmoru i žudi za novim angažmanom: Želim od leta ponovo da radim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 18:15
Žoze Murinjo, portugalski trener, čeka na pravu ponudu posle razlaza sa Romom Guliver/AP Photo/Matt Dunham
Žoze Murinjo, portugalski trener, čeka na pravu ponudu posle razlaza sa Romom

Više od dva meseca poznati portugalski trener Žoze Murinjo uživa u fudbalu samo kao gledalac, sa strane, ali voleo bi da uskoro završi neplanski godišnji odmor usred sezone. Po mogućstvu, da na leto preuzme neki novi tim i nastavi tamo gde je stao s Romom

Za sada se ne izjašanjava o željama, odnosno ne deli s medijima u kojoj državi i ligi vidi sebe, ali je novinarima priznao da se zaželeo ponovnog vođenja treninga i utakmica, sastanaka između njih i svega što podrazumeva njegov posao.

"Nula vesti o mojoj budućnosti. Nemam klub, slobodan sam, ali želim od leta ponovo da radim", rekao je Posebni, kako su u jednom trenutku njegove karijere kraj aut linije nazvali ovog 61-godišnjaka.

 

 

Pristalica defanzivnog stila, čije ekipe su često umele da "parkiraju autobus" pred svojim golom, dobio je otkaz u poznatom klubu iz italijanske prestonice pre dva meseca, posle serije loših rezultata "vučice". Njegovi zemljaci bi poneli opet da ga vide angažovanog u Portugalu. 

"Nikad ne reci nikad, pogotovo u fudbalu. Moj život je fudbal, mogu bilo gde da radim, nemam problema sa tim", istakao je svečani gost današnje trke Moto GP šampionata za Veliku nagradu Portugala na stazi u Portimau.

Murinjo je trenirao Totenhem, Porto, Mančester junajted, Real, Inter, Čelsi i Leririju, za to vreme osvojivši pregršt trofeja u domovini, Engleskoj, Italiji i Španiji, ali i u UEFA takmičenjima, počev od najvažnije Lige šampiona.