Serija A

Slatko, krv, suze, radost, tuga, ljubav, braća, istorija, srce, večnost: Murinjo se na emotivan način oprostio od Rome

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2024 10:26
Žože Murinjo Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini, File
Žože Murinjo

Otišao je Žoze Murinjo, a da nije stigao ni da se kao čovek oprosti od navijača Rome. Klub je u utorak na brzinu odlučio da ga smeni i zatim još brže mu našao zamenu u vidu Danijelea de Rosija, a Portugalac je morao da spakuje kofere i napusti "Olimpiko".

 

 

Prilikom njegovog odlaska iz kluba pojedini navijači su presreli automobil u kojem je bio i skandirali njegovo ime i tako dali podršku treneru koji je ovom klubu doneo jedini evropski trofej u istoriji - titulu u Ligi konferencije pre dve godine. na objavljenim snimcima se vidi da je Portugalcu tom prilikom malo ndostajalo da zaplače.

Murinjo nije imao uobičajenu konferenciju za medije, niti je razgovarao sa italijanskim novinarima, već se javnosti obratio putem društvenih mreža.

Donedavni trener kluba sa "Olimpika" je objavio seriju svojih fotografija iz vremena provedenog u Romi i uz njih ostavio komentar:

"Slatko, krv, suze, radost, tuga, ljubav, braća, istorija, srce, večnost."

 

 

Žoze Murinjo je u Romu došao u maju 2021. godine i od tada je nekadašnjeg šampiona Italije vodio na 138 zvaničnih mečeva, ostvario je 68 pobeda, 39 puta je poražen i 31 utakmicu je odigrao nerešeno.

Klub iz glavnog grada Italije u ovom trenutku zuzima devetu poziciju na tabeli Serije A sa 29 osvojenih bodova iz 20 odigranih mečeva.