Serija A

Roma ekspresno našla zamenu za Murinja: Danijele De Rosi se vratio na "Olimpiko"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 14:40
Danijele De Rosi Guliver/Luigi Canu
Danijele De Rosi

Pravo iznenađenje je bila odluka Rome da prekine saradnju sa Žozeom Murinjom. Ipak, već nekoliko sati nakon zahvalnice, na zvaničnim nalozima kluba je predstavljen novi trener. "Vučicu" će do kraja sezone voditi Danijele De Rosi.

Italijan je čak 18 godina proveo na "Olimpiku", a svoje debi na trenerskoj poziciji će upisati već u subotu kada će pred punim stadionom Roma dočekati Veronu u okviru Serije A.

"Srećni smo što smo u mogućnosti da prepustimo tehničku odgovornost prepuštamo Danijelu De Rosiju, jer verujemo da liderstvo i ambiciju koji su ga oduvek krasili mogu biti odlučujući u ostvarivanju ciljeva koje klub ima pred sobom do kraja sezone. Znali smo za neraskidivu vezu koja spaja Danijela sa klubom, ali entuzijazam sa kojim je odmah prihvatio ovaj izazov nas je dodatno uverio u njegovu sposobnost da bude vođa ovih igrača i ponosni predstavnik vrednosti ovog kluba. Dobrodošao kući Danijele", rekli su Den i Rajan Fridkin, vlasnici Rome.

 

 

Ni bivši igrač kluba iz prestonice nije krio sreću i zadovoljstvo što će voditi klub u kom je proveo gotovo čitavu svoju karijeru.

"Želeo bih da se zahvalim porodici Fridkin što mi je poverila odgovornost tehničkog rukovodstva Rome. Emocije koje osećam jer sedim na ovoj klupi su neopisive. Svi znaju šta meni Roma znači. Nemamo puno vremea, moramo da budemo konkurentni, da se borimo za svoje ciljeve i da ih ostvarimo. To su jedini prioriteti koje smo moji zaposleni i ja dali sebi", izjavio je novi trener "đalorisija"

De Rosi je za Romu debitovao 2001. godine, ukupno je odigrao 616 utakmica, nosio kapitensku traku i postigao 63 pogotka. Kada su u pitanju nastupi za klub sa "Olimpika" nalazi se na drugom mestu, iza Frančeska Totija.