Serija A

Više mu ne veruju: Žoze Murinjo dobio otkaz u Romi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 10:20
Žoze Murinjo tanjug/AP Photo/Alfredo Falcone/LaPresse
Žoze Murinjo

Portugalski stručnjak, Žoze Muirnjo od danas više nije trener fudbalera Rome, saopštio je klub iz glavnog grada Italije, a kao razlog za prekid saradnje su navedeni loši rezultati u tekućoj sezoni.

"Vučica" u ovom trenutku zauzima deveto mesto na tabeli Serije A sa 29 osvojenih bodova iz 20 utakmica, što je nešto što ne može da zadovolji čelnike kluba.

 

 

"Hvala na svim divnim trenucima provedenim zajedno i na svemu što si uradio za naš klub. Uvek ćemo imati najlepše uspomene na tvoje vreme provedneo u klubu, ali smo procenili da je u najboljem ineresu Rome da se rastanemo. Želimo tebi i tvojim sardnicima mnogo uspeha u budućnosti", poručili su sa "Olimpika".

Iz kluba još nisu saopštili ko bi mogao da bude naslednik slavnog Portugalca, ali italijanski mediji najavljju da bi to moglo da se dogodi vrlo brzo.

Inače, Murinjo je Romu preuzeo u maju 2012. godine, a godinu dana kasnije je sa ovom ekipom osvojio Ligu koneferencije u Budimpešti, što je prvi evropski trofej italijanskog kluba u istoriji.

Kako se priča, Portugalac kao jedan od najboljih fudbalskih trenera u 21. veku, neće imati mnogo problema da pronađe novi angažman, budući da je interesovanje za njega već pokazao Čelsi na čijoj klupi je sedeo sa mnogo uspeha.