Serija A

Kapelo stao u odbranu Portugalca: Murinjo je otpušten bez poštovanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 22:25
Kapelo stao u odbranu Portugalca: Murinjo je otpušten bez poštovanja TV Arena sport/ Screenshot

Žoze Murinjo je danas dobio otkaz u Romi i svakako je ta vest odjeknula u fudbalskom svetu. Znalo se da su američki vlasnici bili nezadovoljni poslednjim rezultatima, ali otkaz telefonskim putem je po rečima Fabija Kapela, nekadašanjeg trenera Milana, Juventusa, Reala, a pet sezona i Rome (1999/2004) neprimeren i pun nepoštovanja.

"Amerikanci nemaju poštovanja. Sa njihove strane nema empatije, sve je biznis. Murinjo je otpupšten sa mnogo nepošćtovanja, baš kao i Paolo Maldini u Milanu. I Rusi su se prema meni ponašali na isti način. Ali, u Rusiji i SAD je to možda normalno. U Italiji moraš da iskažeš potšvanje, a ne da treneru daš otkaz telefonskim putem. Možda Amerikanci ne znaju šta je Murinjo dao svetskom fudbalu", bio je oštar u komentaru Fabio Kapelo, bivši trener Rome.

Murinjo je napustio Trigoriju u samoj jednoj rečenici:

"Hvala vam za ove dve godine".

 

 

Njega su na odlasku sačekali navijači, njih pedesetak koji su mu se zahvaljivali za trofej Lige konferencije koji je doneo prošle godine.

Roma je brzo reagovala, vlasnici su imenovali Danijelea De Rosija za novog trenera do kraja sezone u Seriji A.

"Srećni smo što smo u mogućnosti da prepustimo tehničku odgovornost prepuštamo Danijelu De Rosiju, jer verujemo da liderstvo i ambiciju koji su ga oduvek krasili mogu biti odlučujući u ostvarivanju ciljeva koje klub ima pred sobom do kraja sezone. Znali smo za neraskidivu vezu koja spaja Danijela sa klubom, ali entuzijazam sa kojim je odmah prihvatio ovaj izazov nas je dodatno uverio u njegovu sposobnost da bude vođa ovih igrača i ponosni predstavnik vrednosti ovog kluba. Dobrodošao kući Danijele", rekli su Den i Rajan Fridkin, vlasnici Rome.