Vesti iz fudbala

Gotovo je: Kjelini odlučio da završi karijeru, želi da bude trener Juventusa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.12.2023 12:54
Đorđo Kjelini Tanjug/AP Photo/Ryan Sun
Đorđo Kjelini

Italijanski fudbaler Đorđo Kjelini, aktuelni prvotimac Los Anđelesa odlučio je da završi profesionalnu karijeru, javljaju brojni svetski mediji.

Pram tim informacijama tridestdevetogodišnji bivši reprezentativac Italije će u toku dana ovu odluku saopštiti javnosti, ali je njegov cilj i da po odlasku u igračku penziju ostane u fudbalu.

 

 

Kako je u nekoliko navrata ranije izjavljivao, njegov cilj da se potpuno posveti radu u Juventusu, da li kao trener ili funkcioner uopšte nije bitno, a pojedini mediji u Italiji pišu da bi ta želja vrlo brzo mogla da mu se ostvari.

Kjelini je za klub iz Torina odigrao više od 500 zvaničnh utakmica i sa crno-belima osvojio 20 trofeja, a od nacionalnog tima Italije se oprostio titulom šampiona Evrope 2021. godine, kada je u finalu na "Vembliju" nakon izvođenja jedanaesteraca savladana Engleska.

Italijan rođen u Livornu, je poslednji zvaničan meč odigrao proteklog vikenda kada je u dresu Los Anđelesa doživeo poraz od Kolumbusa (1:2) i tako propustio priliku da kolekciji trofeja dod ai onaj namenjen najboljem timu u MLS ligi.