Vesti iz fudbala

Argentina slavila u "krvavom" derbiju protiv Brazila i nanela mu treći poraz u nizu: Malo je nedostajalo da se meč ne odigra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.11.2023 08:09
Slavlje fudbalera Argentine nakon pobede nad Brazilom Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo
Slavlje fudbalera Argentine nakon pobede nad Brazilom

Fudbaleri Argentine slavili su u velikom derbiju protiv Brazila golom Nikolasa Otamendija iz 63. minuta i naneli rivalu treći poraz u nizu tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, što se nikada u istoriji nije dogodilo.

I, to bi bilo to što se fudbala tiče. Sve ostalo na meču odigranom na legendarnoj "Marakani" nije imalo mnogo veze sa sportom.

Početak meča u Rio de Žaneiru je kasnio više od 30 minuta zbog velikih nereda na tribinama u kojima je policija u jednom trenutku izgubila kontrolu nad masom ratobornih navijača i jedne i druge selekcije, pa su igrači Argentine na inicijativu kapitena Lionela Mesija otišli u svlačionicu.

 

 

Pre toga je golman Emilijano Martinez odlučio fizički da se obračuna sa brazilskom policijom kako bi zaštitio navijače Argentine, ali su ga na vreme udaljili od tribina.

Nakon dvadesetak minuta provedenih u svlačionici aktuelni svetski šampioni su se vratili na teren, pa je 110. međusobni okrašaj Brazila i Argentine mogao da počne, a onda je na terenu počelo da varniči.

Bilo je tu mnogo kontakta na granici dozvoljenog, a veoma često i preko nje, pa je tako Žoelinton u 81. minutu dobio direktan crveni karton zbog grubog faula.

Na kraju, kada se podvuče crta Argentina je pobedila 1:0, ovojila tri boda i prva je na tabeli sa 15 osvojenih bodova, dok je Brazil na iznenađujućem šestom mestu sa svega sedam bodova na kontu i vezana četiri meča bez pobede, od čega tri poraza.

 

Standings provided by Sofascore