Vesti iz fudbala

Argentina poražena prvi put od osvajanja Mundijala u Kataru: Kolumbija pobedila Brazil

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 09:03
Lionel Mesi tužan posle poraza od Urugvaja u kvalifikacijama za Mundijal Tanjug/AP Photo/Gustavo Garello
Lionel Mesi tužan posle poraza od Urugvaja u kvalifikacijama za Mundijal

Fudbaleri Argentine pretrpeli su prvi poraz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, dok je Brazil poražen na drugom meču u nizu i trenutno je na petom mestu tabele kvalifikacija.

Aktuelne svetske šampione je u Buenos Airesu savladao Urugvaj 2:0, što je ujedno i prvi poraz "gaučosa" od osvajanja Mundijala u Kataru.

Meč je obeležila i gužva u kojoj je Lionel Mesi laktom udario jednog igrača protivničke ekipe, a potom ga i uhvatio za vrat, ali na sreću nije bilo ozbiljnijih posledica,

 

 

Bila je ovo prva pobeda Urugvaja ikad na gostovanju u Argentine u utakmicama kvalifikacija za Mundijal, a ostvarena je golovima koje su postigli Ronald Arauho u 41. i Darvin Nunjez u 87. minuti.

Brazil je, s druge strane, vodio do 75. minuta protiv Kolumbije golom Martinelija još iz 4. minuta, a onda je Luis Dijas za četiri minuta postigao dva gola i naneo drugi uzastopni poraz nekadašnjim šampionima sveta.

Nakon pet odigranih kola Argentina zauzima prvo mesto sa 12 osvojenih bodova, dva više od Urugvaja, a Brazil je sa sedam tek na petoj poziciji.

Standings provided by Sofascore