Vesti iz fudbala

Muka za Brazilce: Poraženi u Urugvaju, Nejmar se povredio, Argentina nastavlja da gazi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2023 08:37
Muka za Brazilce: Poraženi u Urugvaju, Nejmar se povredio, Argentina nastavlja da gazi Tanjug/AP Photo/Matilde Campodonico

Neće reprezentativci Brazila po dobrom pamtiti oktobarsko okupljanje nacionalnog tima i kvalifikacione mečeve za odlazak na Svetsko prvenstvo. Najpre su na domaćem terenu osvojili samo bod u duelu protiv Venecuele, a u noći između utorka i srede su poraženi od Urugvaja 0:2.

I ne samo da su poraženi, nego im se na tom susretu povredio najbolji igrač Nejmar koji je iznešen sa terena i transportovan u bolnicu, a prve prognoze nisu dobre i govore da bi mogao ponovo duže da odsustvuje sa terena.

Što se same utakmice tiče, golove za domaći sastav su potigli Nunjes u 42. i De la Kruz u 77. minutu, pa tako nakon četiri odigrana kola ove dve selekcije, baš kao i Venecula imaju po sedam osvojenih bodova, odnosno po dve pobede, i po jedan remi i poraz.

Jedina selekicja koja u kvalifkacijama južnoameričkih selekcija za naredni Mundijal i dalje ima maksimalan učinak je Argentina koja se i posle gostovanja Peruu šepuri sa prvog mesta tabele.

Aktuelni svetski šampion je sa dva gola Lionela Mesija već u 32. i 42. minutu rešio pitanje pobednika, a zvezda Intera iz Majamija je tako stigla do 31. gola u kvalifikacijama za Mundijal. To znači da je Argentinac najbolji fudbaler po tom učinku, budući da je prestigao Urugvajca, Luisa Suareza sa kojim je do sada delio prvo mesto.

I ne samo to, "gaučosi" su nastaili neverovatnu seriju budući da se još od Svetskog prvenstva u Kataru njihova mreža još nijednom nije zatresla

"Osvajanjem Svetskog prvensva u Kataru ovaj tim nije stao, već je iz utakmice u utakmicu nastavio da raste i veoma sam srećan zbog toga. Uživam da igram za nacionalni tim i nadam se da ćemo moji saigrači i ja još mnogo puta da obradujemo navijače", rekao je Mesi posle meča.

CONMEBOL kvalifikacije za SP, 4. kolo

Venecueal – Čile 3:0
/Džeferson 45, Salomon 72, Darvin 79/

Paragvaj – Bolivija 1:0
/Samabria 69/

Ekvador – Kolumbija 0:0

Urugvaj – Brazil 2:0
/Nunjez 42, De la Kruz 77/

Peru – Argentina 2:0
/Mesi 32, 42/

Standings provided by Sofascore