Vesti iz fudbala

Remi Brazila protiv Venecuele i prepušteno prvo mesto Argetini: Zanimljivo je u Južnoj Americi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2023 09:56
Remi Brazila protiv Venecuele i prepušteno prvo mesto Argetini: Zanimljivo je u Južnoj Americi Tanjug/AP Photo/Andre Penner

Fudbaleri Brazila nisu više prvoplasirnai na tabeli kvalifikacija CONMEBOL za odlazak na Svetsko prvenstvo, budući da su posle remija sa Venecuelom to mesto prepustili Argentini koja je bila bolja od Paragvaja.

Imali su Brazilci sve u svojim rukama. I prednost od 1:0 i dobru igru i dominaciju na terenu, a onda se pet minuta pre kraja meča u Kujabi desilo čudo.

Eduardo Beljo je na spektakularna način preko glave uspeo da pošalje loptu u mrežu favorita, poništi tako gol Gabrijela iz 50. minuta i donese veliku radostsvojim navijačima, ali i pristalicama Argentine.

"Gaučosi" su, s druge strane, sa oporavljenim Lionelom Mesijem u timu još jednom uspeli da pobede, ovoga puta ne toliko ubedljivo, ali dovoljno sigurno i to golom Otamendija iz 4. minuta susreta protiv Paragvaja i sasvim zasluženo je preuzela vrh tabele sa devet bodova, dva više od Brazila.

Argentin nareni meč igra protiv Perua u gostima 18. oktobra, Brazil istog dana gostuje Urugvaju, a najveći derbi južnoameričkog fudbala na programu je 22. novembra na "Marakani".

Kvalifikacije za SP, CONMEBOL - 3. kolo

Četvrtak

Kolumbija – Urugavaj 2:2 (1:0)
/Rodrigez 35, Uribe 52 - Olivera 47, Nunjez 90+1pen/

Petak

Argentina - Paragvaj b
/Otamendi 4/

Bolivija - Ekvador 1:2 (0:1)
/Ramaljo 83 - Paez 45, K. Rodrigez 90+6/

Čile - Peru 2:0 (0:0)
/Valdes 74, Markos Lopes 90+2ag/

Brazil - Venecuela 1:1 (0:0)
/Gabrijel 50 - Beljo 85/

Standings provided by Sofascore