Vesti iz fudbala

Nejmar pretekao Pela: Dao dva gola Peruu i sada je najefikasniji reprezentativac Brazila u istoriji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2023 09:13
Nejmar pretekao Pela: Dao dva gola Peruu i sada je najefikasniji reprezentativac Brazila u istoriji Tanjug/AP Photo/Bruna Prado

Legendarni Pele najbolji je brazilski fudbaler svih vremena, možda čak i sveta, mada se o tome može debatovati, ali od ove subote više nije najefikasniji reprezentativac ove zemlje.

Ne, nakon utakmice protiv Bolivije u okviru kvaliifkacija za Mundijal na kojoj je njegov tim slavio 5:2, Nejmar je postigao dva gola i sa 79 datih pogodaka postao novi rekorder.

Dva vrhunska asa su pre ovog susreta bila poravnata sa po 77. datih golova u nacionalnom timu, a novi fudbaler Al Hilala je sa dva nova ušao u istoriju i postao najefikansiji reprezentativac Brazila svih vremena.

 

 

Doduše, Pele je svoje golove postigao na 92 odigrane utakmice, a Nejmar svojih 79 na 125 mečeva, ali to je već nešto sasvim drugo.

Zanimljivo je i to da je Nejmar u nacionalni tim pozvan iako je bio povređen i već dugo nije odigrao takmičarsku utakmicu, ali njemu to nije smetalo da bude dvostruki strelac, mada je mogao i do het-trika da u 17. minutu nije promašio jedanaesterac.

Narednu priliku da uveća svoj golgeterski saldo u dresu nacionalne selekcije Nejmar će imati 13. septembra kada u okviru narednog kola kvalifikacija Brazil bude gostovao Peruu.