Vesti iz fudbala

Uplašili smo se da neko ne nastrada, bilo je mnogo dece na tribinama: Markinjos o haosu na "Marakani"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.11.2023 11:15
Uplašili smo se da neko ne nastrada, bilo je mnogo dece na tribinama: Markinjos o haosu na "Marakani" Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo

Kapiten fudbalske reprezentacije Brazila, Markinjos izjavio je da je sa argentinskim igračima pokušavao da smiri situaciju na tribinama uoči početka meča dve selekcije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 2026. godine.

Argentina je noćas na stadionu "Marakana" u Rio de Žaneiru pobedila Brazil 1:0, a početak utakmice kasnio je oko pola sata zbog nereda, posle kojih je došlo do tuče brazilske policije i argentinskih navijača.

Ovaj deo tribine je bio rezervisan za gostujuće navijače među kojima su bile porodice i prijatelji igrača, a neredi su trajali više od 30 minuta.

Fudbaleri Argentine su potom otišli do tribina i pokušali da smire situaciju pre nego što su se vratili u svlačionicu, a u tome su im pomagali i pojedini članovi brazilske reprezentacije.

"Bili smo zabrinuti za porodice, žene i decu koje smo videli u panici na tribinama. Na terenu nam je bilo teško da shvatimo šta se dešava, situacija je bila zastrašujuća", rekao je Markinjos za brazilske medije.

Brazil je prvi put u istoriji vezao tri poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i trenutno zauzima tek šestu poziciju na tabeli sa svega sedam osvojenih bodova.