Vesti iz fudbala

FIFA pokrenula istragu: Traže se odgovorni za izgrede na meču Brazil - Argentina

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.11.2023 12:10
Fudbaleri Argentine pokušavaju da zaustave tuču navijača na meču protiv Brazila Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo
Fudbaleri Argentine pokušavaju da zaustave tuču navijača na meču protiv Brazila

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) pokrenula je istragu o incidentima pre utakmice između Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Argentina je u noći između utorka i srede u Rio de Žaneiru pobedila Brazil sa 1:0, a početak meča je kasnio oko pola sata zbog incidenata na tribinama.

Neredi su počeli kada su se navijači Brazila i Argentine sukobili iza jednog od golova na Marakani tokom intoniranja himne, zbog čega je policija počela da tuče pristalice gostiju. Pojedini navijači su čupali stolice i gađali policiju, a drugi su utrčali na teren kako bi izbegli gužvu.

Argentinski fudbaleri i pojedini članovi brazilske ekipe su pokušali da smire situaciju, a igrači su potom otišli u svlačionice, a utakmica je nastavljena pošto su prestali neredi na tribinama.

Brazilski Globo navodi da FIFA planira da žestoko kazni Fudbalski savez Brazila (CBF) zbog nereda na Marakani. Lokalni mediji navode da bi Brazil mogao da bude kažnjen novčano i odigravanjem nekoliko utakmica na domaćem terenu bez prisustva navijača.

Argentina je prva na tabeli južnoameričkih kvalifikacija za SP 2026. sa 15 bodova, dok je Brazil šesti sa sedam.