Vesti EURO 2024

Selektor Mađarske posle pobede nad Srbijom: Ostario sam dve godine za 90 minuta, očekivao sam patnju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2023 17:05
Selektor Mađarske posle pobede nad Srbijom: Ostario sam dve godine za 90 minuta, očekivao sam patnju MN Press

Fudbalska reprezerntacija Mađarske pobedila je Srbiju na "Puškaš areni" 2:1 i napravila ozbiljan korak ka plasmanu na EURO 2024. Ali, selektor te zemlje Marko Rosi ne želi da njegovi momci pomisle da je posao završen, jer je ipak preostalo tri kola do kraja kvalifikacija.

Ipak, nalaze su dobroj situaciji. Imaju 13 bodova, tri više od drugoplasirane Srbije, uz utakmicu manje, a za plasman na kontinentalni šampionat u Nemačkoj potrebno im je još dva boda. Priliku da overe vizu imaće već u narednom kolu u Litvaniji.

"Još su nam potrebna dva boda da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo, tako da ne mogu da kažem da smo ispunili cilj, ali činjenica je i da bi bila velika nesreća i razočaranje da propustimo odlazak na završni turnir. Po završetku susreta rekao sam predsedniku Šandoru Šanjiju da sam tokom meča ostario dve godine. Ima mnogo na tribinama oni koji su isto tako izgubili par godina života. Očekivali smo da ćemo patiti, ako ništa drugo onda bar zbog fizičke superiornosti protivnika. Nismo ih pobedili kvalitetom igre, već srcem. Publika je bila u prilici da vidi igrače koji su prevazišli svoje granice", rekao je Rosi i dodao:

"Dragan Stojković ima mnogo iskustva, on je veoma srdačan čovek, pravi sportista i fer protivnik, prišao je i čestitao mi i pre kraja meča. Oba tima su patila, bio je to vrlo intenzivan meč. Srbija je najjači tim u našoj grupi sa tehničkog i taktičkog stanovišta, ali smo ipak bili u stanju da ih pobedimo u dva meča".
 

Selektor Mađarske prokomentarisao je i detalj sa kraja meča, kada su se sukobili Žolt Kalmar i Vanja Milinković-Savić.

"Postupak Žolta Kalmara? Pričao sam sa njimm, rekao mi je da mu je po završetku utakmice Vanja Milinković-Savić nešto rekao i onda se on okrenuo i pošao ka njemu. Odgurnut je, bila je tu mala scena i zato je dobio žuti karton, tako da ne mogu da računam na njega u utorak. Frustrirajuće je da smo ga izgubili tako, ali sam siguran da ćemo naći zamenu za meč sa Litvanijom."

Iako je Mađarska izraziti favorit u duelu sa Litvanijom, Marko Rosi poziva na oprez.

"Rekao sam momcima da imamo četiri finala ispred nas. Ovo sa Srbijom bilo je prvo. Naš pristup će uvek biti isti, želimo uvek pobedu. Uveren sam i da ćemo osvojiti tri boda protiv Litvanije, ali neće biti lako. Mnogo smo se istrošili, sada se treba odmoriti, povratiti snagu. Nisam zabrinut, sećam se da smo igrali četiri meča u Ligi nacija u junu sa skoro istim igračima, medicinski tim je uradio sjajan posao", zaključio je selektor Mađarske.
 

 

Standings provided by Sofascore