Vesti iz fudbala

Ferencvaroš slavi, Dejan Stanković opisao put do titule: Nije dovoljno da imate Ferari, morate da znate i da ga vozite

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 15:08
Dejan Stanković Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Dejan Stanković

Budimpešta slavi Dejana Stankovića. Ferencvaroš je odbranio titulu prvaka Mađarske, a bez obzira na uspone i padove, legendarni srpski as i bivši trener Crvene zvezde, došao je do novog trofeja, inače to je bila šesta uzastopna titula za Fradi.

Posle odlične sezone Dejan Stanković je imao razloga za zadovoljstvo.

Osvojiti titulu je najvažnija stvar. To je šesta u nizu za klub, ali za mene je prva. Želeo bih da se zahvalim predsedniku Gaboru Kubatovu. Na početku mandata me je hrabrio i podržavao. Isticao je uvek da smo svi porodica, da se držimo zajedno u dobru i zlu. Takođe, želeo bih da se zahvalim sportskom direktoru Tamašu Hajnalu na podršci. Blisko smo sarađivali tokom cele sezone i donosili teške odluke. Ferencvaroš je veći od svih, želim da se zahvalim članovima osoblja i mojim igračima, bez njih ne vredim ništa", istanako je Stanković, po osvajanju titule.

 

 

Osvrnuo se legendarni srpski reprezentativac i na početak, koji nije bio lak u Budimpešti. Podsetimo, Ferencvaroš je igrao u Ligi konferencije ove sezone i to u gupi sa Čukaričkim. U oba dramatična duela slavio je tim Dejana Stankovića.  

"Prvi meseci su bili teški, ali smo posle priprema u Španiji odlično počeli prolećnu sezonu. Od 3. februara igramo odlično. Sa izuzetkom dva meča Lige konferencije – neporaženi smo".

Srpski trener istakao je i značaj podrške koju je imao u prethodnom periodu tokom teških trenutaka i boravka u Italiji gde je bio kako bi bio uz sina Stefana koji ima zdravstvenih problema.

Ekipa mi je dala snagu dok sam bio u Milanu. Treći gol protiv ZTE-a mi je značio sve, kada sam video kako 20 igrača slavi zajedno. Vredno smo radili za ovaj trofej. Imamo dvanaest pobeda ovog proleća i dva remija. Želim da uživam u uspehu. Nije dovoljno da imate Ferari, morate da znate i da ga vozite, a igrači su mi pomogli u vožnji ove čudesne mašine”, zaključio je Stanković.