Vesti EURO 2024

EURO 2024 kvalifikacije na Areni sport: Dan "osveta" u grupi H, Makedonija bez prava na kiks

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2023 10:05
EURO 2024 kvalifikacije na Areni sport: Dan "osveta" u grupi H, Makedonija bez prava na kiks AP Photo/Boris Grdanoski

Bogat sportski dan je pred nama. Ljubitelji fudbala imaće priliku da prate mnoštvo utakmica na našim kanalima. Pored možda i ključne utakmice Srbije u Budimpešti za plasman na EURO 2024, danas nas očekuju i kvalifikacioni mečevi koji će se odigrati u sklopu grupa H i C. 

A, to su:

Grupa C, 7. kolo.

Ukrajina - Severna Makedonija 15:00 (Arena 1 Premium)
Italija - Malta 20:45 (Arena 3 Premium).

Odnosno...

Grupa H, 7. kolo.

Severna Irska - San Marino 15:00 (A2P)
Slovenija - Finska 18:00 (A2P)
Danska - Kazahstan 20:4 (AS3)

Što se tiče grupe C. Osim Engleske, koja je vrlo verovatno obezbedila plasman na kontinentalno prvenstvo sa 13 osvojenih bodova, kartu za Nemačku tražiće još čak tri reprezentacije, budući da Italija, Ukrajina i Severna Makedonija imaju po sedam bodova, s tim što Azuri imaju utakmicu manje od preostala dva rivala. Dok je Malta sa 0-5 učinkom i katastrofalnom 1-11 gol razlikom, izgubila sve nade.

Lošu formu Maltežana pokušaće da iskoriste Italijani u Bariju, gde bi, posle tesnog trijumfa nad Ukrajincima (2:1), sa potencijalna nova tri boda, napravili dobar korak ka plasmanu na Evropski šampionat. Dok nas pravo uzbuđenje čeka u Češkoj, gde se sastaju nominalni domaćin Ukrajina i Makedonija. Pod posebnim pritiskom su "komšije", pošto imaju znatno teži raspored u preostala tri kola, pa im se pobeda nad direktnim konkurentom, postavlja kao imperativ. 

Što se grupe H tiče. I tu je situacija poprilično napeta. Četiri reprezentacije traže mesto na kontinentalnoj smotri. Slovenija i Danska dele prvu poziciju tabele sa po 13 bodova, a u igri su Finska i Kazahstan (12). Dok su Severna Irska (3) i San Marino (0), ostali bez ikakve šanse.

Oni će ujedno i prvi odmeriti snage danas. Zatim će Slovenija u kasnijem terminu, pokušati da se revanšira Fincima za poraz u Helsinkiju (0:2). A, bez sumnje, iste želje gaje i Danci, koji su na startu kvalifikacija izgubili od Kazahstana (2:3). I to nakon što su na poluvremenu imali dva gola prednosti.

Sve u svemu čeka nas još jedan uzbudljiv sportski dan. A, kako bolje da ga provedete nego uz kanale TV Arene sport.

Tabela grupe C:

 

Standings provided by Sofascore

 

Tabela grupe H

 

Standings provided by Sofascore