Vesti iz fudbala

Sunes oduševljen Engleskom: Osvojiće EP ili Mundijal, Belingem je neverovatan igrač

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2023 11:39
Sunes oduševljen Engleskom: Osvojiće EP ili Mundijal, Belingem je neverovatan igrač Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Ova generacija fudbalera Engleske ima kvalitet da osvoji titulu evropskog ili svetskog šampiona, smatra legendarni škotski fudbaler Grejm Sunes.

On je igrama ekipe selektora Greta Sutgejta oduševljen već duže vreme, a posebno su ga oduševili u prijateljskoj utakmci protiv njegove Škotske u kojoj su slavili 3:1.

"Generacija u kojoj su bili Stiven Džerard, Frenk Lampard i Pol Skols je nazivana 'zlatna', ali na nju treba da zaboravite što pre. Ova ekipa koju predvodi Sautgejt je bolja od nje. Siguran sam da će uskoro uspeti da osvoji neki velki trofej. Taj kvalitet se odmah vidi", rekao je Sunes.

Škot je u razgviru za engleske medije posebno naglasio da fga je oduševio novi fubaler Real Madrida Džud Belingem, koji igra "kao mator".

"Prvi put sam ga gledo uživoi i oduševljen sam. Taj momak ima samo 20 godina, a poseduje sve što je potrebno jednm modernom igraču. To kako on igra je za priču", rekao je Sunes, a zatim dodao:

"U moje vreme sam važio za jednog od boljih igrača na sredini terean, a ja takav da nas ne bih bio ni osrednji igrač. Pored Belingema ne bih mogao da se vidim. Fudbal je danas mnogo brži i kvalitetniji nego što je bio u vreme kada sam ja bio profesionalni igrač".