UEFA Liga šampiona

Kvalifikacije za Ligu šampiona na Areni: TSC ne najavljuje u čudo, ali se ne predaje Bragi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2023 15:06
Kvalifikacije za Ligu šampiona na Areni: TSC ne najavljuje u čudo, ali se ne predaje Bragi MN Press

Čuda u sportu su moguća, David je mnogo puta obarao Golijata, ali u taboru vicešampiona TSC-a su pre svega realisti i pred večerašnji revanš protiv Brage na "Areni" (20.00, TV Arena 1 Premium), u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ne pucaju verbalnim optimizomom jer rival iz prvog meča stiže sa velikom prednošću od 3:0.

Portugalski tim je kvalitetniji, isksuniji i sigurno nije došao na izlet u Bačku Topolu. To zna i trener Nikola Lazetić koji vberuje da njegovi igrači neće biti impresionirani kao u prvom poluvremenu prvog meča i da su svi kolektivno izvukli pouke iz poraza.

"Da sad ovde ne najavljujem neke rezultate, da ćemo napraviti čuda, dati ne znam koliko golova i ne primiti, proći dalje, bilo bi možda degutantno i malo neozbiljno s obzirom na rezultat. Ali da ćemo ići na pobedu i da učinimo nešto veliko, to je sigurno, jer ne smemo da zaboravimo da smo se godinu dana pripremali i pokušavali da uopšte dođemo na poziciju da igramo na ovom nivou. Pokušaćemo da poluvreme po poluvreme pobedimo, da se fokusiramo na trenutak koji dolazi, koji je istorijski za klub i za sve ovde u Bačkoj Topoli. Ambijent, pun stadion, nešto što će biti teško ponoviti. Da budemo dostojni onoga što smo uspeli da izborimo, da dostojno prezentujemo klub, tim i sve nas zajedno, da pokušamo da dođemo u poziciju da se borimo za nastavak", naveo je Žarko Lazetić.

Videćemo hoće li Saša Jovanović, Miloš Pantović i ostali igrači TSC-a da se bolje suprotstave renomiranijem rivalu i da donese Srbiji prve bodove za klupski koeficijent UEFA za ovu sezonu. Naši klubovi su u dosadašnjem delu izgubili sva četiri meča: Vojvodina dva (1:2, 1:2), Partizan (0:2) i TSC (0:3).