UEFA Liga šampiona

Žarko Lazetić za TV Arena sport: Nismo favoriti protiv Brage, ali nismo bili ni u borbi za drugo mesto u Superligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 16:30
Žarko Lazetić za TV Arena sport: Nismo favoriti protiv Brage, ali nismo bili ni u borbi za drugo mesto u Superligi MN Press

Fudbaleri TSC-a će se za grupnu fazu Lige šampiona boriti sa Bragom odlučeno je današnjim žrebom u Nionu. Ukoliko pobedi tim iz Bačke Topole će po prvi put u klupskoj istoriji učestvovati u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, dok će u slučaju poraza nastupati u Ligi Evrope, što je takođe ogroman uspeh za tim sa severa Srbije.

Šef stručnog štaba, Žarko Lazetić, je u razgovoru za TV Arena sport, istakao da će njegov tim dati sve od sebe u predstojećem dvomeču sa Bragom, uprkos tome što porugalski klub, na papiru, važi za favorita:

"Braga jeste favorit, to je tim koji ima daleko veći budžet od TSC-a, ali tim iz Bačke Topole se neće predati i trudiće se da napravi čudo u 3. kolu kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona", počeo je Lazetić razgovor za TV Arena sport 

Mladi stručnjak koji je sa klubom iz Bačke Topole napravio "bum" prošle sezone i obezbedio vicešampionsku titulu u MozzartBet Superligi, što im je omogućilo istorijski plasman u kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje, a sada se nada novom čudu. Ne, ne obećava ga. Več skromno, kako je to radio cele prošle sezone najavljuje veliku borbu svojih igrača i nada se da će iz toga proisteći dobra rezultat:

"Braga je odlična ekipa, znamo to svi. Uspeli su da razdvoje prošle sezone dva najveća portugalska tima i to mnogo govori o njima. Dugo su na okupu, što znači da imaju kontinuitet i ako ćemo tako, mnogo toga je protiv nas. Naravno da nismo favoriti protiv Brage, ali nismo bili ni u trci za vicešampionsku poziciju u Mozzart Bet Superligi Srbije, pa smo uspeli. Dakle, nastavljamo da se borimo i nadamo uspehu", kaže Lazetić.

Šta se očekuje iz meča sa Bragom…

"Još je rano, ne znam mnogo o Bragi, mada se sećam da su u mečevima protiv Crvene zvezde pokazali koliko su kvalitetni. Sada će na pripremama imati jake provere, mi ćemo sve to ispratiti, dobićemo snimke tih mečeva, analizitraćemo i sigurno ćemo spremni dočekati te mečeve", rekao je Lazetić.

O rezultatu kojim bi bio zadovojan u prvom meču:

"Mislim da bi to bilo neozbiljno. Zaista. Naša liga još nije počela, nije ni njihova, na kraju krajeva još nisma ni ljudski pogledali njihove mečeve i ne bi bilo u redu da licitiramo sa rezultatima. Za nas je važno da odigramo kako umemo, da budemo borbeni i sa mnogo želje da pobedimo, jer mi drugačije i ne umemo, pa ćemo da vidimo za šta će to biti dovoljno", kaže Lazerić, a na pitanje o pojačanjima, odnosno da bi jedno od njih mogao da bude Rakonjac dodaje:

"Prelazni rok je dugačak, pa ćemo videti šta će se dogoditi. Otišli su nam neki igrači, novi su došli potrebno je vreme da sve to dođe na svoje. Videćemo šta će se desiti u budućnosti. Pratimo dešavanje na tržištu i reagovaćemo ako se bude ukazala prilika", podvukao je šef stručnog štaba TSC-a.