UEFA Liga šampiona

TCS protiv Portugalaca: Braga protivnik vicešampiona Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 12:19
TCS protiv Portugalaca: Braga protivnik vicešampiona Srbije Guliver

Istorijsko učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona TSC će započeti dvomečom protiv portugalske Brage odlučeno je žrebom u Nionu.

 

 

Superligaš iz Bačke Topole prvi meč u Evropi odigraće 8. ili 9. avgusta u Portugaliji, dok je ravenaš na programu sedam dana kasnije u Srbiji.

Tim trenera Žarka Lazetića prošle sezone je osvojio vicešampionsku poziciju u Mozzart Bet Superligi, što je najveći uspeh tima u istoriji, ali u Bačkoj Topoli žele da pomere granice svojih mogućnosti, a Braga je tim protiv kojeg mogu da igraju iako je portugalski klub prošlu sezonu završio na trećem mestu, ispred Sportinga iz Lisabona. 

Trener Artur Žorž zadržao je prve zvezde braću Andrea i Rikarda Ortu, Lukasa Piazona, odličnog Španca Abela Ruiza...Braga je ovog leta dovela niz pojačanja, stigli su: Bruma (Fenerbahče), Zalazar (Šalke), Vitor Karvaljo, Marin (Žil Visente), Hoze Fonte (Lil), Siku Niakite (Gengam). TSC će biti na velikom ispitu, ali neće mnogo žaliti i ako bude eliminisan jer će igrati grupnu fazu Lige Evrope.

Kvalifikacije za LŠ, parovi trećeg kola (staza šampiona)

Rakov/Karabag - Aris/BATE Borisov
Zrinjski/Slovan - Šeif/Makabi Haifa
AEK Atina - Dinamo Z./Astana
Ludogorec/Olimpija - Žalgiris/Galatasaraj
Breidablik/Kopenjagen - Sparta Prag
Ki Klaksvik/Haken - HJK/Molde

Parovi trećeg kola (staza nešampiona)

Braga - TSC
Rendžers - Servet/Genk
Dnjipro/Panatiniakos - Marsej
PSV - Šturm Grac

Mečevi se igraju 8/9. i 15. avgusta