Superliga Srbije

Rendžers, Braga, PSV i Marsej potencijalni rivali TSC u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2023 10:02
Rendžers, Braga, PSV i Marsej potencijalni rivali TSC u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona MN Press

TSC je ispisao zlatnu stranicu u klupskoj istoriji, osvojio je vicešampionsku titulu ali i prvi plasman u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. Klub iz Bačke Topole će startovati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, zna sve potencijalne rivale (Rendžers, Braga, PSV, Marsej), ali i ako ne uspe u tome ima zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

Trener Žarko Lazetić uradio je za dve sezone sjajan posao, stvorio je igru i tim dostojan vicešampionske titule, pokazao se kao pravi izbor čelnicima TSC koji su dali primrer kako se gradi klub. Napravili su prvo trening kamp, a zatim i sjajan stadion "Arenu" po UEFA standardima. Sve su to naplatili ove sezone.

"Želim da proslavimo uspeh i da odemo na odmor, da neko vreme ne razmišljamo o fudbalu", istakao je Lazetić.

Neće morati Lazetić mnogo da razmišlja jer će na žrebu za treće kolo kvalifikacija Lige šampiona 24. jula dobiti jednog od četiri kluba iz prvog šešira a to su Glazgov Rendžers, Braga, PSV Ajndhoven i Marsej. Radi se o velikim klubovima, tako da će TSC biti autsajder koga god da izvuče. Uz vicešampiona Srbije u drugom šeširu je sigurno Šturm, a preostala dva kluba biće poznata posle kvalifikacija. Mečevi trećeg kola igraju se 8/9. i 15. avgusta.

Ako bi TSC napravio iznenađenje u plej-ofu bi ga sačekali još prvak Švajcarske Jang Bojs i šampion Belgije. TSC bi predstavljao najveću senzaciju ako bi uz Crvenu zvezdu igrao naredne sezone grupnu fazu Lige šampiona. Papir je jedno, teren nešto drugo, dok se igra ima i šanse.