Superliga Srbije

Može da krene veliko slavlje: Žarko Lazetić želi da "malo ne misli na fudbal" posle istorijskog uspeha TSC-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2023 20:46
Može da krene veliko slavlje: Žarko Lazetić želi da "malo ne misli na fudbal" posle istorijskog uspeha TSC-a MN Press

Malo ko je očekivao TSC na poziciji najbližoj šampionskoj Crvenoj zvezdi, na kraju Mozzart Bet Superlige 2022/2023, ali su trener Žarko Lazetić i njegovi fudbaleri napravili presedan u klupskoj istoriji i analima domaćeg prvenstva, tako što je današnjim bodom protiv Vojvodine odbio napad direktnog konkurenta Čukaričkog.

I ne samo to, sastav iz Bačke Topole obezbedio je prvo učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koje ove sezone SLS specijalno pripada viceprvaku naše zemlje. 

"Teška je glava i sputana je pritiskom, sve deluje teško. Vojvodina je bila rastrčanija i slobodnija u igri. Mi smo delovali teško kao da smo čekali da će nešto samo da dođe, posebno posle gola, tako da nismo bili mi. Danas je finale koje se ne igra ili se pobedi ili izgubi. Bili smo dobro pripremljeni, primili smo gol, ali nije bilo mnogo većih šansi pred našim golom. Čestitam igračima i svima u klubu na ovom fantastičnom uspehu. Posebno mi je drago je to da smo imali kontinuitet, uzeli smo skoro isto bodova u obe polusezone. Ekipe su se u plej-ofu nameštale na nas kao da smo Zvezda ili Partizan, uspevali smo timskim radom i ambijentom da dođemo do uspeha", prvo je što je izgovorio trener Žarko Lazetić. 

Nekadašnji fudbaler imao je reči hvale i za Čuku, jer su ih "brđani" pratili cele sezone, smenjivali se sa TSC-om na drugoj i trećoj poziciji, zajedničkim snagama eliminisavši večitog Zvezdinog rivala - Partizan iz te trke. 

"Čestitam i Čukaričkom, isto bodova na kraju kao mi, bili su izvanredni i pogurali su nas da odemo iznad nekih granica. Mi smo samo gubili od tri ekipe ove sezone u šest utakmica. To je neverovatno. Čukarički je izvukao od nas više od maksimuma. Sada može da krene veliko slavlje, da malo ne mislimo na fudbal i da se odmorimo od ove naporne ali izuzetne sezone", istakao je Lazetić.