Superliga Srbije

Lazetić zadovoljan posle utakmice sa Čukaričkim: Trebalo je da budemo više takmičarski nastrojeni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.04.2024 14:12
Žarko Lazetić MN Press
Žarko Lazetić

Očekivalo se u derbiju kola u Bačkoj Topoli, više akcija, golova, spektakularnih poteza od ekipa koje su minule jeseni igrale u Ligi Evrope i Ligi konferencije, na kraju TSC - Čukarički samo 0:0.

Oba tima su taktički dobro odigrala, s tim da remiju više mogu da se raduju domaći jer su se svakako učvrstili na trećem mestu, dok je Čukarički "izgubio" mesto broj četiri, jer je Vojvodina koji sat ranije slavila u Pančevu protiv Železničara sa 3:0. 

Ipak, po završetku utakmice treneri pomenutih klubova Žarko Lazetić i Goran Stanić, delovali su zadovoljno.

"Čukarički je bio defanzivno dobro organizovan celu utakmicu. Najteža je stvar u fudbalu igrati protiv deset igrača kompaktnih, koji se dobro pomeraju i daju vam veoma malo prostora. U prvom delu smo iz nekog razloga mi bili nervozni kao da Čukarički beži nama i da mi moramo da pobedimo. Imali smo dosta nesigurnih dodavanja, čak i jednostavnih, bez pritiska, što se odrazilo da ceo prvi deo budemo u nervozi i trpimo opasne tranzicije. Spasao nas je golman dva puta da ne odemo u minus, a onda bi bilo teško vratiti se", istakao je Žarko Lazetić. 

Iako su u prethodnim utakmicama bili izuzetno efikasni, Topolčani su se mučili da uđu u šansu protiv Čukaričkog, a Lazetić je upravo i zamerio na tome što nisu imali strpljenja da grade akcije polako, već su "jurili" kao da oni zaostaju za timom iz Beograda.

"Najteže je u fudbalu dati gol. Ova utakmica je dosta podsetila na prethodnu, posle Čukaričkog nam je prošle sezone došao Partizan, isto je bio potpuno miran, a mi smo žurili iako smo bili iznad njih na tabeli. Srljali smo i izgubili utakmicu. Oni su igrali kao da njima odgovara da se završi nerešeno. Kolega kaže da su zadovoljni, mi tek treba da budemo. Mi želimo loptu u posedu i da sa loptom nešto kreiramo. U prvom delu nismo bili dovoljno ubojiti, delovalo je da smo nervozni kao da moramo da pobedimo ili je smak sveta. Mateja Đorđević se vratio posle četiri meseca, Krstić je bio povređen i nije imao ritam koji ima u dodavanjima, Đakovac je počeo posle dužeg vremena, Radin čim ne igra jednu utakmicu deluje teže. Ali, naravno i zasluga je protivnika što nismo pobedili".

Banjak tek od leta

Pre nekoliko dana u Bačku Topolu je stigao i Maki Banjak, nekadašnji igrač Partizana, ali on neće još uvek biti na raspolaganju šefu struke Žarku Lazetiću.
"Nismo Banjaka doveli da igra sada, nije ni moguće, već od leta. Nismo uspeli da to uradimo tokom zime, došao je da bude u ritmu, upozna se sa saigračima, sa idejom i načinom igre, i da kada počnu pripreme i on bude pripremljeniji", rekao je šef struke TSC-a.

 

Ekipa iz Bačke Topole je posle četiri uzastopne pobede ponovo upisala remi. Istina, imali su fudbaleri TSC-a, jednu šansu u nadoknadi vremena, međutim za više od remija nisu mogli".

"U drugom delu smo bili organizovaniji, bolji i konkretniji sa loptom, napadali prostore koje smo želeli. Za ovakvu utakmicu i protiv ovakve ekipe koja se brani dobro stvorili smo dovoljno šansi da damo gol. Moji igrači su istrajali, do kraja pokušali da pobede. Bili su dobri iza lopte, u reakciji po gubitku lopte i nisu trpeli kontranapade. Bila nam je ovo treća utakmica u osam dana, verovatno je i to ostavilo trag, a to nisam očekivao. Zbog toga sam promenio pet igrača u odnosu na prošlu utakmicu, da bismo dobili svežinu. Koliko je to dobro ili loše govori rezultat, ja sam zadovoljan. Meni je bilo bitno kakvi ćemo biti, kako ćemo reagovati. Trebalo je da budemo više takmičarski nastrojeni".
Zanimljivo je i tokom utakmice Lazetić non-stop sa pomoćnicima, prati nešto na tableu, posle utakmice sa Čukaričkim je priznao i šta konkretno.

"Pratimo sve. Vreme je, igrali smo Evropu, rekao sam posle Brage da mi učimo od tih ekipa. Pratimo dešavanja jer ne može sve da se vidi u normalnom snimku, jedan trener prati šta radimo ofanzivno i gde ima prostora, gde možda ne koristimo prostor, šta treba više da se koristi. Za utakmicu sa Čukaričkim je sve što smo videli u analizi ispalo da smo loše pripremili. Čukarički nije bio ni na jednoj utakmici ovako kompaktan. Nijedan prostor koji smo mi gađali, a koji se pojavljivao na prethodnim utakmicama, danas se nije pojavio. Taj prostor između linija gde su ti kvadrati, desetke, nije ih bilo. Morali smo na poluvremenu da prikažemo igračima gde su sad neki novi prostori, kako ekipa sada stoji drugačije... Drugi trener gleda defanzivno šta radimo, da li je neko kasnio ili nije, kakvi smo u presingu, malo smo u nastavku promenili način presinga i lakše uzimali duge lopte. U prvom poluvremenu smo bili otvoreniji i te duge lopte su otpadale, nismo tu imali igrača. Pratimo šta se dešava, u skladu sa našim principima igre, gde smo loši, gde treba da budemo bolji. Damo igračima na poluvremenu snimak jer im je lakše, to nekada daje rezultate“, zaključi je Lazetić.