Superliga Srbije

Žarko Lazetić: Čukarički je nama uvek bio parametar

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.04.2024 11:20
Žarko Lazetić, trener TSC-a MN Press
Žarko Lazetić, trener TSC-a

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić izjavio je na konferenciji za medije pred utakmicu sa ekipom Čukaričkog, da je protivnički tim njegovom klubu uvek bio parametar.

Fudbaleri TSC-a u subotu od 20 časova na svom stadionu TSC Arena, dočekuju ekipu Čukaričkog u 29. kolu Superlige.

"Pred utakmice s njima podsećam da smo mi tek jednu godinu završili ispred njih, a oni su nam uvek bili parametar. U ovu sezonu smo ušli sa istim opterećenjem Evrope i viškom utakmica, ali nama je uspelo da to bolje iznesemo. I dalje su nam najveći rival, njihova rutina i kvalitet su neupitni, iako su ove sezone imali dosta problema. Već četvrti trener ih vodi, ali u poslednjim utakmicama su se stabilizovali, pre svega defanzivno, po čemu su godinama poznati, teško primaju golove, kompaktni su i organizovani i ne daju protivniku šanse", izjavio je Lazetić.

Dodaje da je plej-of za njegov tim počeo utakmicom sa Voždovcem.

"Važno je što smo u dva duela, protiv vrhunskih  protivnika, izvojevali pobedu. Pred nama su još dve izvanredne ekipe, Čukarički nam je treći protivnik u osam dana, ali mi imamo tu sreću i kvalitet da možemo da rotiramo igrače. Planiramo da i na ovoj utakmici pravimo promene u želji da budemo najbolji mogući. Naravno, sve će nam to biti lakše uz podršku sa tribina", istakao je Lazetić.

Vezni igrač TSC-a Ivan Milosavljević se složio sa trenerom da će utakmica biti vrhunska, iako se igra u zgusnutom rasporedu.

"Posle svakog postignutog gola igrač dobije na samopouzdanju, ja sam imao nekoliko promašaja i hvala ekipi što je to istrpela, pa sam u presudnim momentima postigao dva neočekivana gola. Istrpeli smo veliki pritisak u Novom Pazaru i od navijača i igrača, bila je teška i značajna utakmica, osvojili smo tri značajna boda i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu", rekao je Milosavljević.

FK TSC se trenutno nalazi na 3. mestu na tabeli sa 59 bodova, dok je Čukarički na 4. mestu sa 44 osvojena boda.