Superliga Srbije

Crvena zvezda na minus šest u odnosu na Partizan: Đakovac u 91. minutu pogodio za remi TSC-a na "Marakani"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.11.2023 21:02
Crvena zvezda na minus šest u odnosu na Partizan: Đakovac u 91. minutu pogodio za remi TSC-a na "Marakani" MN Press

Nova utakmica, ista priča. Crvena zvezda se ponovo mučila, ali za razliku od mečeva sa Javorom i IMT-om, aktuelni šampion sada nije pobedio. Iako je Katai postigao vodeći pogodak, TSC je uspeo u 91. minutu da postigne pogodak i tako dođe do boda u zaostalom meču osmog kola MozzartBet Superlige Srbije - 1:1 (0:0). Crveno-bli sada zaostaju šest bodova za Partizanom!

Duel je počeo potpunom inicijativom domaćina, TSC se povukao i čekao svoju šansu iz kontranapada, što je nateralo crveno-bele da pokušavaju sa distance, pre svih Hvang In Boem, Mirko Ivanić i Vladimir Lučić.

Trener sastava iz Ljuice Bogdana Barak Bahar morao je da napravi izmenu već u 23.minutu kada je Josip Ćalušić udario nogom u glavu Kostu Nedeljkovića koji je morao sa čalnom da napusti teren, na koji je ušao Lazar Nikolić.

TSC se oslobodio pritiska i počeo da napada, a ogromnu priliku imao je u 27. minutu kada je Saša Jovanović dobio loptu na desnoj strani i šutirao, ali je Omri Glazer odbraio nogom, nakon čega je lopta "plesala" po gol liniji i izašla napolje.

Nedugo nakon toga, sevnula je kontra Zvezde, Hvang je poslao iz prve loptu za Osmana Bukarija, a ovaj odlično centrirao ka Lučiću koji se obrukao i iz neposredne blizine poslao loptu daleko preko gola, a do kraja prvog dela nije bilo uzbuđenja.

Početak drugog poluvremena je doneo nove napade crvenp-belih koji nikako nisu uspevali da probiju bedem rivala, te je Bahar morao da naoravi trostruku izmenu i na igralište pošalje Pitera Olajinku, Žan-Filipa Krasoa i Jovana Mijatovića, a brzo za njima ušao je i Aleksandar Katai.

Bilo je jasno da Zvezda kreće u potpunu ofanzivu, ali je golman gotiju, Nikola Simić, bio na visini zadatka prvo odbranivši pokušaj Hvanga, a onda i Lučića.

Posle bezbroj neuspešnih napada, navijači su dočekali da Katai konačno pokaže svoju magiju. Nakon izvedenog prekida i velike zbrke u kaznenom prostoru TSC-a, "desetka" Zvezde je bila najspretnija i uspela da postigne gol.

Delovalo je da će Zvezda upisati tri boda. A onda, šok na stadionu "Rajko Mitić", Uroš Milovanovič je loptu glavom preacio do Ifeta Đakovca, a ovaj šutirao u dalji ugao Omrija Glazera i uspešno ga savladao.

Ovo je treći put u istoriji da je sastav iz Bačke Topole ostao neporažen protiv crveno-belih.

Crvena zvezda - TSC 1:1 (0:0)

Stadion: Rajko Mitić.
​Sudija: Milan Mitić.
Strelci: Katai u 84. minutu za Crvenu zvezdu i Đakovac u 91. minutu za TSC

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Nedeljković (od 25. L. Nikolić), Hvang, Stamenić (od 66. Kraso), Lučić - Ivanić (od 74. Katai) - Bukari (od 66. Mijatović), Olajinka (od 66. Endiaje).

TSC: Simić- Đorđević, Antonić, Čalušić - Vlalukin, Radin (od 88. Soš), Kuveljić, Stanić (od 66. Vulić), Petrović - Jovanović (od 78. Milovanović), Ćirković (od 78. Đakovac).

 

Standings provided by Sofascore