UEFA Liga Evrope

TSC i u Ligi Evrope ostaje svoj na svome: Stadion u Bačkoj Topoli dobio zeleno svetlo UEFA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2023 09:34
TSC i u Ligi Evrope ostaje svoj na svome: Stadion u Bačkoj Topoli dobio zeleno svetlo UEFA MN Press

U susret revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampio, protiv Brage 15. avgusta u Bačkoj Topoli, osvajač drugog mesta u poslednjoj Mozzart Bet Superligi Srbije saznao je da će ipak moći biti domaćin u mečevima zagarantovane grupne faze Lige Evrope, ove jeseni. 

Dugo je vladala neizvesnost na tu temu, pa je uprava kluba tražila alternativno rešenje za utakmice u Srbiji, ne uspevajući da se da se dogovori sa Partizanom za ustušanje terena u Humskoj, a onda ju je Evropska fudbalska federacija obradovala davanjem zelenog svetla za organizaciju duela LE na "TSC Areni". 

Stadion u Bačkoj Topoli ima kapacitet od 4.500 mesta i zbog toga ne ispunjava kriterijume UEFA, međutim pregovori sa stručnim licima iz Niona urodili su plodom, pa TSC ostaje svoj na svome u istorijskom nastupu u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja.

Pre toga izabranicima Žarka Lazetića ostaje da odigraju revanš sa portugalskim timom, a onda i eventualno iskušaju sreću sa boljim iz duela Marseja i Panatinaikosa, ukoliko naprave čudo u drugih 90 minuta protiv Brage.