UEFA Liga šampiona

UEFA odredila sudije za finala: Marčinjak deli pravdu Interu i Sitiju, Tejloru pripala Liga Evrope

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.05.2023 16:45
UEFA odredila sudije za finala: Marčinjak deli pravdu Interu i Sitiju, Tejloru pripala Liga Evrope Guliver, Christof Koepsel/Bongarts

Čast da ove godine sudi finale Lige šampiona Intera i Mančester Sitija, 10. juna u Istanbulu, pripala je sudiji rođenom u Ploku, Simonu Marčinjaku (42). On je od 2011. internacionalac, a ovo mu je prvo finale Lige šampiona u karijeri pošto je u finalu elitnog takmičenja 2018. bio četvrti sudija. Ove sezone je vodio osam mečeva u Ligi šampiona, uključujući i polufinalni meč između Mančester Sitija i Reala. Pomagaće mu Pavel Sokolnički i Tomaš Listkjevič, rezervni pomoćnik biće Vasil Florin Marinesku. Četvrti sudija će biti Ištvan Kovač, a u VAR sobi će biti Tomaš Kvajtovski i pomoćnici Bartoš Frankovski i Marko Fric.

Finale lige šampiona za žene u kome će se za titulu boriti Barselona i Volfsburg, 3. juna na odavno rasprodatom stadionu u Ajndhovenu, vodiće Šeril Foster i biće joj ovo prvo finale. Pomagaće joj Mišel O’Nil i Franka Overtum, a rezevrni pomoćni sudija biće Narali An Aspinal. Četvrti sudija bie Rebeka Velč, dok će u VAR sobi biti Masimilijano Irati, uz pomoćnike Šona Mejsija Eliota i Mariju Sole Fereri Kaputi.

 

 

Meč finala Lige Evrope između Rome i Sevilje, 31. maja u Budimpešti, na stadionu Puškaš arena, vodiće 42-godišnji Entoni Tejlor. Englez je internacionalni sudija od 2013. godine. Ove sezone je sudio na šest mečeva Lige šampiona i jedan u Ligi Evrope, uključujući i četvrtfinale između Rome i Fejenorda. Tejlor je 2020. godine vodio meč UEFA Superkupa na istom ovom stadionu, kao i meč Španije i Francuske u finalu Lige nacija 2021. Pomagaće mu Geri Besvik i Adan Nun, četvrti sudija će biti Majkl Oliver, a rezervni pomoćnik Stjuart Burt. VAR sudija će biti Stjuart Atvel, pomagaće mu Kristofer Kavano i Bastijan Dankert.

Meč Vest Hema i Fjorentine u finalu Lige konferencije, 7. juna u Pragu, vodiće Karlos Del Sero Grande. Španac je internacionalac već deset godina, a ovo će mu biti prvo UEFA finale nekog klupskog takmičenja. Pomagaće mu Pau Sebrian Debis i Gvadalupe Paros Ajuso, rezervni pomoćni sudija biće Dijego Berbero Sevilja, a četvrti sudija će biti Hesus Žil Manzano. VAR sudija je Uan Martinez Munuera, sa pomoćnicima Alehandrom Hoze Hernandezom Hernadezom i Tijagom Brunom Lopesom.