UEFA Liga šampiona

Italija ipak bez evropskog trofeja - klubovi iz Serije A "neuspešni" u sva tri UEFA finala

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

10.06.2023 23:56
Italija ipak bez evropskog trofeja - klubovi iz Serije A "neuspešni" u sva tri UEFA finala Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Uprkos tome što je Italija imala po predstavnika u svakom finalu evropskih takmičenja, neće moći da se pohvali novim UEFA trofejom.

Podsetimo se, najpre je u finalu Lige Evrope Roma penala poražena od Sevilje, ali treba pomenuti da su izabranici Žozea Murinja na nekin način i oštećeni, s obzirom na to da im nije dosuđen penal kada je lopta pogodila u ruku jednog defanzivca Sevilje.

Zatim je u finalu Lige konferencija Fiorentina poražena od Vest Hema (1:2) i to pogotkom Džeroda Bovena u 90. minutu. Imala je svoje šanse "viola" i činilo se da ćemo pobednika dobiti kroz produžetke, ali Boven je iskoristio nesmotrenost protivničke odbrane i pogodio za veliko slavlje.

Treći predstavnik bio je Inter, ali je i on poražen. Mančester siti je uspeo da slavi u finalu Lige šampiona sa (1:0) i popne se na evropski tron. Uprkos tome što se očekivalo da će biti dosta lakše za "građane", izabranici Simonea Inzagija su pružili veliki otpor i otežali protivniku koliko su mogli, međutim, nisu mogli do izjednačenja.