UEFA Liga šampiona

Inter je prvi finalista Lige šampiona: Nemoćni "rosoneri" zalutali u polufinale

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

16.05.2023 22:53
Inter je prvi finalista Lige šampiona: Nemoćni "rosoneri" zalutali u polufinale Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Prvi finalista ovosezonske Lige šampiona je milanski Inter! Izabranici Simonea Inzagija su i u revanšu savladali Milan 1:0 (0:0), pa ukupnim skorom 3:0 obezbedili borbu za pehar.

Daleko organizovanije i kvalitetnije izgledali su "nerazuri" tokom čitavih 180 minuta, što su uspeli i da naplate ubedljivim rezultatom. Ipak, šefu stručnog štaba Milana, Stefanu Pioliju, ništa ne treba zameriti, čak štaviše, treba mu odati priznanje što je sa igračkim kadrom koji ima stigao ovako daleko u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Deluje da su fudbaleri Intera igrali onoliko koliko im je bilo potrebno za prolaz, koji je i definitivno obezbeđen u 74. minutu. Romelu Lukaku je uposlio Lautara Martineza, koji se odlično snašao i levom nogom zatresao mrežu rivala.

Na ovaj način, Simone Inzagi je postao tek peti italijanski trener koji je neki tim iz svoje zemlje uveo u finale Lige šampiona. Do sada je to polazilo rukom Marselu Lipiju, Fabiju Kapelu, Karlu Anćelotiju i Masimilijanu Alegriju.

Podsetimo, drugi finalista biće poznat u sredu uveče, nakon revanša između Mančester sitija i Real Madrida na "Etihadu" ( 21.00 TV Arena 1 Premium), pošto je u prvoj utakmici na "Santijago Bernabeu" bilo je 1:1.

Inter - Milan 1:0 (0:0)
/prva utakmica 1:0/

Stadion: San Siro
Sudija: Klemon Turpan
Strelac: Martinez u 74. minutu

Inter (3-5-2): Onana - Darmijan, Ačerbi, Bastoni - Damfris, Barela (od 85. Galjardini), Čalhanoglu, Mhitarjan (od 44. Brozović), Dimarko (od 66. Gosens) - Džeko (od 66. Lukaku), L. Martinez (od 85. Korea)

Milan (4-2-3-1): Menjan - Kalabrija, Tšau (od 64. Kalulu), Tomori, Ernandez - Tonali, Krunić - Mesias (od 76. Salemakers), Dijaz (od 76. Origi), Leao - Žiru

UEFA Liga šampiona, revanši polufinala

Utorak 16. maj

(2:0) Inter - Milan 1:0 (0:0)

Sreda 17. maj

(1:1) Mančester siti - Real Madrid 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Finale 

Istanbul, "Ataturk", 10. jun 21.00 (TV Arena 1 Premium)