UEFA Liga šampiona

Polufinale Lige šampiona na TV Arena sport: Inter brani 2:0, Milan se nada čudu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2023 11:13
Polufinale Lige šampiona na TV Arena sport: Inter brani 2:0, Milan se nada čudu Tanjug/AP Photo/Spada/LaPresse

Fudbaleri Intera i Milana odlučuju od 21.00 čas (TV Arena 1 Premium) ko će biti prvi finalista ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona koje će se 10. juna odigrati u Istanbulu.

Italija će prvi put od 2017. godine dobiti finalistu, a umesto Juventusa koji je te godine odmerio snage protiv Real Madrida u borbi za titulu će se naći neko od dva milanska velikana.

"Neroazuri" su prošle nedelje na "San Siru" slavili 2:0 i to u susretu na kojem su bili gosti, pa će pred isključivo svojim navijačima imati priliku da obezbede prolaz u Istanbul, gde će ukrstiti koplja sa pobednikom dvomeča Mančester sitija i Real Madrida. Taj duel je na programu u sredu na Ostrvu (21, TV Arena 1 Premium), a u prvom meču odigranom prošle nedelje u glavnom gradu Španije bilo je 1:1.

"Moramo da budemo pametni, odnosno što bi se reklo, da budemo hladne glave i vrućeg srca. Očekujem od svih igrača, bez obzira da li su na terenu ili na klupi da pokažu zajedništvo jer samo tako možemo da ostvarimo pozitivan rezultat i palsiramo se u veliko finale. Da, imamo 2:0, ali Milan je klub koji se ne sme potceniti. Pred nama je 90 minuta nove borbe i moramo da budemo koncentrisani. Ne smemo da se opuštamo i ulazimo u duel kao da je na prvom meču bilo 0:0", kaže trener domaćih Simone Inzagi.

Gosti se, s druge strane, uzdaju da mogu da naprave čudo, a u duel ulaze jači za oporavljenog Rafaela Leaa, ali i nakon neočekivanog poraza od Specije u minulom kolu Serije A.

 

 

"Nije sve izgubljeno. Verujemo da možemo do preokreta. Spremili smo se, znamo da neće biti lako, ali moramo da se borimo. Imamo naše šanse, potrebno je samo da pokupimo džokere koji su na stolu i proekrenemo situaciju u našu korist. Stvarno mislim da to možemo", ističe trener Milna, Stefano Pioli.

UEFA Liga šampiona, revanši polufinala

Utorak 16. maj

(2:0) Inter - Milan 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Sreda 17. maj

(1:1) Mančester siti - Real Madrid 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Finale 

Istanbul, "Ataturk", 10. jun 21.00 (TV Arena 1 Premium)