UEFA Liga šampiona

Inzagi veruje u prolaz: Plasman u finale bi izgledalo kao san!

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

09.05.2023 14:04
Inzagi veruje u prolaz: Plasman u finale bi izgledalo kao san! Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Fudbaleri Milana i Intera sastaće se u sredu od 21.00 (TV Arena 1 Premium) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Trener "nerazura", Simone Inzagi, je tokom konferencije za medije uoči pomenutog duela izjavio da veruje da njegova ekipa može da izbori plasman u finale:

"Nakon što smo prošli grupnu fazu protiv Barselone i Bajerna, ekipa je stekla svest koliko vredi i koliko može. Želimo da verujemo i da se nadamo da ova dva meča mogu da nam donesu finale koje je u avgustu izgledalo kao san", istakao je Inzagi na konferenciji za medije.

Domaćin prvog meča biće Milan, koji će najverovatnije biti oslabljen neigranjem Rafaela Leaoa:

"Svi znamo njegove kvalitete, bićemo oprezni ako bude igrao, ali situacija sa njim neće uticati na naš plan igre. Milan je jako dobro vođen tim, sreli smo se mnogo puta i oni nisu samo samo startnih 11, jer tamo svi igraju i daju svoj doprinos", rekao je trener Intera, pa dodao:

"Ne možemo da bežimo od važnosti ovog meča - želimo da se suočimo sa tim na najbolji mogući način. Moraćemo da koristimo i glavu i srce. Za srce ne sumnjam, ali moraćemo da budemo dobri i kada je glava u pitanju", istakao je Inzagi.

On nije želeo da otkrije imena fudbalera koji će početi sutrašnji duel:

"Biće nezgodno izabrati pravu postavu, u veznom redu i u napadu imam mogućnost da biram, ali na spoljnim pozicijima, s obzirom na povredu Robina Gosensa, imamo ograničenije rotacije. Nadamo se da ćemo oporaviti Danila D'Ambrozija, koji će nam doneti više rotacija", zaključio je Inzagi. 

Podsetimo, drugi polufinalni meč između Real Madrida i Mančester sitija je na programu večeras od 21.00 (TV Arena 1 Premium).