UEFA Liga šampiona

Ovo boli, imali smo četvrtfinale LŠ u džepu: Simeone Inzagi pati posle eliminacije Intera

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.03.2024 12:47
Trener fudbalera Intera Simone Inzagi Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Trener fudbalera Intera Simone Inzagi

Trener fudbalera Intera Simone Inzagi izjavio je da njegov tim nije navikao da gubi utakmice i istakao da je ponosan na igrače iako je milanski klub eliminisan od madridskog Atletika u osmini finala Lige šampiona, prenose italijanski mediji.

Atletiko se sinoć plasirao u četvrtfinale LŠ, pošto je u Madridu posle boljeg izvođenja penala eliminisao Inter. Madridski klub je u regularnom delu meča pobedio 2:1 u revanš duelu osmine finala LŠ. U prvoj utakmici osmine finala LŠ bilo je 1:0 za Inter, a onda su u Madridu igrani produžeci.

Pošto ni posle dodatnih 30 minuta nije bilo promene rezultata, pristupilo se izvođenju penala. Madridski klub je u penal seriji pobedio 3:2. "Ovo boli, atmosfera u svlačionici je bila razočaravajuća. Boli što smo četvrtfinale LŠ imali u džepu, bili smo bolji protivnik u oba meča. Trebalo je ubedljivije da pobedimo u prvoj utakmici. U Madridu smo imali previše šansi, od kojih smo samo jednu realizovali. Trebalo je da ostanemo koncentrisani pošto smo poveli 1:0, ali smo odmah primili gol i pustili ih da se vrate. I u produžecima smo stvorili tri šanse…", rekao je Inzagi.
 


Inter je prošle sezone u finalu Lige šampiona poražen od Mančester sitija 1:0. "Nismo poraženi na poslednjih osam utakmica, morali smo bolje da reagujemo u pojedinim trenucima, ali šta je tu je. Rekao sam fudbalerima da sam ponosan i da oni mogu da budu ponosni na sebe i način na koji su igrali ove sezone u LŠ. Ova ekipa nije navikla da gubi", dodao je trener milanskog kluba.

Inter se ubedljivo nalazi na prvom mestu na tabeli Serije A sa 75 bodova iz 28 utakmica. "Ovo nam je prvi poraz u sezoni u Ligi šampiona, moglo je da bude drugačije, ali smo i mogli da budemo bolji. Ispali smo, tužni smo, ali idemo uzdignute glave. Sada želimo da završimo posao u italijanskom prvenstvu", zaključio je Inzagi.