UEFA Liga šampiona

Simone Inzagi: Ja Interov Dijego Simeone? U Italiji se sve promeni za tri nedelje

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.02.2024 18:43
Trener Intera, Simone Inzagi Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Trener Intera, Simone Inzagi

Trener Intera, Simone Inzagi rekao je da je veoma teško da može da postane "Dijego Simeone" sadašnjeg kluba jer se "u Italiji sve promeni za tri nedelje".

Novinari su Inzagija, na konferenciji za medije pred sutrašnji meč protiv Atletiko Madrida u okviru Lige šampiona, pitali da li vidi sebe u Interu koliko je Dijego Simeone na klupi španskog kluba. Simeone je na klupi Atletika od 2011, dok je Inzagi 2021. godine preuzeo Inter.

 

 

"Ja da postanem Interov Dijego Simeone? To je veoma teško u Italiji. Za tri nedelje ljudi promene mišljenje o trenrima i igračima. Morate mnogo da radite i da imate sreću da imate grupu igrača kakvu ja sad imam. Ovi momci uvek imaju osmeh na licu, u poslednjih šest meseci igramo svoj najbolji fudbal, ali tek nam predstoje tri ključna meseca", rekao je Inzagi, a prenosi "Italian Football TV".

Inter ima otvoren put ka tituli šampiona Italije jer ima devet bodova više i utakmicu manje od drugoplasiranog Juventusa. U Ligi šampiona, takmičenja u kom je lane igrao finale, pokušaće da se preko Atletika domogne četvrtfinala i ostane u takmičenju. Prvi meč je na programu sutra od 21 čas u Milanu, dok je revanš za tri nedelje u Madridu.