UEFA Liga šampiona

Heroj Atletika skroman u velikoj pobedi Madriđana: Imao sam sreće da odbranim dva penala

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.03.2024 11:14
Golman Atletika Jan Oblak Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Golman Atletika Jan Oblak

Golman Atletika Jan Oblak izjavio je da je njegov tim zasluženo izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona i istakao da je imao sreće da u penal seriji odbrani dva jedanesterca fudbalerima Intera, prenose španski mediji.

Atletiko se sinoć plasirao u četvrtfinale LŠ, pošto je posle boljeg izvođenja penala eliminisao Inter. Atletiko je sinoć u regularnom delu meča pobedio 2:1 u revanš duelu osmine finala LŠ. U prvoj utakmici osmine finala LŠ bilo je 1:0 za Inter, a onda su igrani produžeci.

Pošto ni posle produžetaka nije bilo promene rezultata, pristupilo se izvođenju penala. Oblak je u penal seriji zaustavio udarce Aleksisu Sančesu i Dejviju Klasenu, dok je Lautaro Martinez šutirao preko gola.

"Uvek kažem da za penale treba imati malo sreće. Morate da izaberete pravu stranu, morate da zaustavite loptu... Verujem da je nemoguće zaustaviti loptu ako igrač savršeno izvede udarac. Na sreću sam uspeo da odbranim dva udarca. Važno je da smo pobedili. Nadam se da nećemo da stanemo četvrtfinalu LŠ", rekao je golman Atletika.
 

Oblak je istakao da je Atletiko odigrao odličan meč. "Generalno, igramo veoma dobre, spektakularne utakmice, ali uvek postoji utakmica koja nas boli. Razumem ljude koji su ljuti, razočarani, ali tako se živi dan i noć. Nadam se da možemo da im pružimo više radosti. Atmosfera na stadionu je kao i uvek bila fantastična. Navijači i stadion nikada ne propadaju. Možda igramo loše, ali navijači nikad. Ponovo su nam mnogo pomogli i na kraju svi mogu da idu kući srećni", dodao je Oblak.

Inter je prošle sezone u finalu LŠ poražen od Mančester sitija rezultatom 1:0. "Inter je bio sjajan. Prošle godine je igrao finale LŠ u kojem je zaslužio više. Ove godine dominira, ali smo mi u revanšu ostavili dušu na terenu", istakao je Oblak.

Žreb četvrtfinala i polufinala Lige šampiona biće održan sutra u Nionu.