UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na Areni: Real Madrid i Mančester siti u borbi za finale na "Santijago Bernabedu"

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

09.05.2023 10:50
Liga šampiona na Areni: Real Madrid i Mančester siti u borbi za finale na "Santijago Bernabedu" Guliver/Imago Sports

Real Madrid i Mančester siti će od 21.00 (TV Arena 1 Premium) na "Santijago Bernabeu" odigrati prvi meč polufinala Lige šampiona.

Izabranici Karla Anćelotija, koji su aktuelni šampioni Evrope i sveta, večeras će na svom stadionu započeti borbu za ulazak u finale i odbranu titule. 

Na putu do polufinala "kraljevi" su eliminisali Liverpul ukupnim rezultatom 6:2, a zatim Čelsi, takođe veoma ubedljivo, ukupnim skorom 4:0, a sada im sledi duel sa još jednim engleskim timom.

Šef stručnog štaba Madriđana, Karlo Anćeloti, je pred pomenuti duel istakao da je jedini cilj i prioritet pobeda:

"Pobeda. Da dobro igramo, nebitan je rezultat, već kako se prikažete na terenu i izbegavate probleme koje vam protivnik stvara. Biće veoma zahtevna utakmica", rekao je Anćeloti, a potom prokomentarisao protivničkog trenera, Pepa Gvardiolu:

 

 

"Sastavio je bolji tim nego prošle godine, Gabrijel Žesus je sjajan, ali drugačiji od Halanda. Sada prave prednost i dugačkim loptama i sekundarnim napadima", zaključio je Anćeloti.

Sa druge strane, Mančester siti juri svoju prvu titulu evropskog šampiona, dok Gvardiola "sanja" o prvom od odlaska iz Barselone.

On je na svom putu do polufinale faze eliminisao dva nemačka kluba, Red Bul Lajpcig ukupnim rezultatom 8:1 i minhenski Bajern 4:1, a sada je na redu pravi izazov, protiv možda i najvećeg kluba na svetu.

Ipak, Siti se nikako ne sme prerano otpisati, pogotovo ako se u obzir uzme forma neverovatnog Norvežanina, Erlinga Halanda. Napadač "građana" je u svojoj prvoj sezoni u Premijer ligi uspeo da obori rekord po broju golova, s obzirom da ih je do sada u prvenstvu postigao čak 35, a pritom još ima prostora da se taj broj uveća.

 

 

Na prethodnih deset međusobnih mečeva ovih timova bilans je poprilično ujednačen. I Real i Siti su slavili po četiri puta uz dva nerešena ishoda. Kada govorimo o međusobnim susretima Anćelotija i Gvardiole, Španac je uspešniji sa pet pobeda naspram Italijanove tri.

Potencijalni sastavi:

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Alaba, Ridiger, Kamavinga - Čuameni, Kros, Modrić - Vinisijus, Rodrigo, Benzema

Mančester siti: Ederson - Akandži, Stons, Dijaš - Rodri, Gundogan, Silva, Foden, Marez - De Brujne, Haland

UEFA Liga šampiona, polufinale

Utorak

Real M. - Mančester siti 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Sreda

Milan - Inter 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Utorak 16. maj

Inter - Milan

Sreda 17. maj

Mančester siti - Real Madrid

Finale

Istanbul, 10. jun