UEFA Liga šampiona

Rapsodija Halanda, pet golova Norvežanina i ubedljiv trijumf Mančester sitija protiv Lajpciga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2023 22:50
Rapsodija Halanda, pet golova Norvežanina i ubedljiv trijumf Mančester sitija protiv Lajpciga Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Potpuna dominacija Erlinga Halanda! Njegov Mančester siti savladao je Lajpcig 7:0 (3:0) i svima stavio do znanja da sa "građanima" ove godine u Ligi šampiona nema šale.

Lajpcig je bio konkurentan 20 minuta, ali je onda sudija Slavko Vinčić svirao penal za Mančester siti. Benjamin Henriks je igrao rukom prilikom kornera "građana" i na taj način omeo Rodrija da dođe do lopte. Haland je odlično iskoristio jedanaesterac, rutinski je poslao loptu u mrežu i doveo svoj tim u vođstvo. 

Siti je 19 sekundi od polaska sa centra došao do drugog gola. Kevin de Brujne je fantastično šutirao sa 20 metara i pogodio prečku, a na odbitak je natrčao Haland i pogodio za 2:0.

 

U 47. minutu smo mogli da konstatujemo da Mančester siti ide u četvrtfinale. Haland je u drugom minutu nadoknade uspeo da kompletira svoj het-trik i tako postavi rezultat na 3:0. Ruben Dijaš je šutirao glavom, ali lopta nije prešla gol liniju, pa ju je Norvežanin samo prebacio preko crte.

Samo četiri minuta po nastavku igre u drugom poluvremenu Ilkaj Gundogan se upisao u strelce i tako svetu pokazao da i drugi fudbaleri "građana" mogu da daju gol. Džek Griliš je uposlio iskusnog vezistu, koji se oslobodio čuvara i levom nogom poslao loptu u mrežu.

Ali stvari su se vrlo brzo vratile u normalu. Norveški napadač je postigao i četvrti pogodak. Najbolje se snašao u gužvi pred golom Lajpciga i levom nogom je "probušio" blok i zatresao mrežu koju je branio Janis Blasvih.

Nedugo zatim, Siti je došao do šestog, a  Haland do petog gola. Pogotku je prethodilo loše izbacivanje Lajpciga nakon kornera. Defanziva nemačkog tima je loptu uspela da izbaci samo do peterca, odakle je Norvežanin bez ikakvih problema slabijom, desnom nogom poslao loptu u gol.

Nakon toga, Haland je napustio igru. On je za oko sat vremena provedenih na terenu uspeo da postigne pet pogodaka i izjednači rekorde Lionela Mesija i Luiza Andrijana, koji su do večeras bila jedina dva fudbalera sa po pet golova na jednom meču Lige šampiona. Velika je verovatnoća da bi ih Norvežanin pretekao, ali je Pep Gvardiola odlučio da ga zameni i ubaci Hulijana Alvareza.

Mančester siti je susret mirno priveo kraju, do 91. minuta nije bilo šansi, kada je Kevin de Brujne sjajnim golom postavio 7:0.

Liga šampiona, revanši osmine finala

7. mart

(2:0) Benfika - Klub Briž 5:1 (2:0)
/Silva 38, Ramoš 45+2, 57, Žoao Mario 69, Neres 77 - Mejer 87/

(0:1) Čelsi - Borusija Dortmund 2:0 (1:0)
/Sterling 44, Haverc 53p/

8. mart

(1:0) Bajern Minhen - PSŽ 2:0 (0:0)
/Šupo-Moting 61, Gnabri 89/

(0:1) Totenhem - Milan 0:0

14. mart

(0:1) Porto - Inter 0:0

(1:1) Mančester siti - Lajpcig 7:0 (3:0)
/Haland 22p, 24, 45+2, 53, 58, Gundogan 49. De Brujne 90+1/

15. mart

(2:0) Napoli - Ajntraht 21.00 (TV Arena 2 Premium)
(5:2) Real Madrid - Liverpul 21.00 (TV Arena 1 Premium)