UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Liga šampiona grupa G: Mančester siti i Lajpcig pokazuju da su bez premca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.11.2023 22:56
(VIDEO) Liga šampiona grupa G: Mančester siti i Lajpcig pokazuju da su bez premca Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Aktuelni šampion Evrope je nezaustavljiv. Fudbaleri Mančeseter sitija jedini su tim koji nakon četiri odigrana kola Lige šampiona ima maksimalan učinak nakon četiri odigrana kola, a u sredu uveče isti učinak mogu da ponove još samo igrači Real Madrida i minhenskog Bajerna.

"Građani" su na svom terenu pokazali da su mnogo kvalitetniji tim od švajcarskog Jang bojsa i već su nakon uvodnih 45 minuta praktično obezbedili nova tri boda - 2.0 (2:0).

Dominirali su igrači trenera Pepa Gvardiole, rivalu su tek ponekad dozvoljavali da dotakne loptu, pa su na kraju sasvim zasluženo sačuvalu lidersku poziciju na tabeli grupe H.

Domaći tim je stigao u vođstvo nakon što je Matjas Nunjez iznudio jedanaesterac u 23. minutu, a u gol ga pretvorio Erling Haland, a onda je u poslednjem minutu prvog dela meča strelac bio i Fil Foden, da bi u natavkumeča to bila rutinska pobeda premijerligaša.

U drugom meču grupe G, Crvena zvezda je na svom terenu poražena od Lajpciga i sada je sasvim izvesno da će engleski i nemački tim nastaviti takmičenje u Ligi šampiona i na proleće, dok će se švajcarski i srpski šampion boriti za treću poziciju.

Grupa G

Crvena zvezda - Lajpcig 0:1 (0:1)
/Simons 8/

Mančester siti - Jang bojs 3:0 (2:0)
/Haland 23p, 51, Foden 45/